Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

“Η Ελλάδα δεν βλέπει απειλή από τη Ρωσία στα Βαλκάνια”

«Η Ελλάδα δεν θεωρεί τη Ρωσία εχθρική δύναμη και δεν βλέπει απειλή από τη Μόσχα στα Βαλκάνια», αναφέρει σκοπιανό δημοσίευμα  σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου.
Οι δηλώσεις του  Κατρούγκαλου έγιναν στην Αγία Πετρούπολη, όπου παρακολούθησε το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ για την αξιολόγηση του Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο,  ότι η Ρωσία αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια.
«Προσπαθούμε να είμαστε μια δύναμη για τη σταθεροποίηση των Βαλκανίων, όπως είπα και πριν, θα ακολουθήσουμε μια πολυδιάστατη πολιτική. Δεν πιστεύω ΄τοι η Ρωσία είναι εχθρική δύναμη, βλέπουμε τη Ρωσία ως φίλο και δεν θέλουμε να υπονομεύσουμε τις σχέσεις μας» σημειώνει το δημοσίευμα αναφερόμενο στις δηλώσεις του Κατρούγκαλου.
 
Ο Πομπέο , την Πέμπτη, ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η Ρωσία προσπαθεί να ενισχύσει την επιθετική της θέση στα Βαλκάνια και ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα την αντιτάξει.
«Η ρωσική απειλή συνεχίζει να ενισχύεται με την επιρροή της στα Βαλκάνια. Είναι πραγματική και πρέπει να πολεμήσουμε εναντίον της», είπε ο Πομπέο.