Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Στο στόχαστρο (?) δολοφόνων μπήκε ο «σουλτάνος»

Την τελευταία στιγμή απετράπη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες «καλά οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, η οποία συνεχίζει πάντως να κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς.
Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα haberturk μετέδωσε πως η απόπειρα αποτράπηκε από άνδρες της ΜΙΤ που συνεργάστηκαν στενά με τις Αρχές της Βοσνίας, μια και το σχέδιο των συνωμοτών φέρεται ότι προέβλεπε την εξόντωση του Ερντογάν στη διάρκεια της περιοδείας του στην εν λόγω χώρα.
Επισήμως η επίσκεψη γίνεται με στόχο τις πολιτικές και οικονομικές συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά η ουσία της είναι καθαρά προεκλογική, καθώς η μουσουλμανική κοινότητα αντιμετωπίζει τον Ερντογάν περίπου ως «σωτήρα».
Εκτός αυτού, βέβαια, ο «σουλτάνος» πρόκειται να ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ στο τοπικό πανεπιστήμιο «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που έχει προσφέρει για τη δημιουργία μιας ανθρώπινης κοινωνίας και μιας κουλτούρας πολιτισμού και διαλόγου στην Ευρώπη και στον κόσμο»!

«Τέτοιες απειλές και τέτοιου είδους απόπειρες δεν πρόκειται να μας σταματήσουν. Θα συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά» δήλωσε χθες από το Σαράγιεβο ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στο σχέδιο δολοφονίας του. Δεν παρέλειψε, βέβαια, να μιλήσει και για το FETO, το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο παρομοίασε με χταπόδι που «έχει τυλίξει τα πόδια του γύρω από το κράτος»!

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις είπε ότι ο Ερντογάν ούτε φοβάται ούτε πρόκειται να αλλάξει την πολιτική του.