Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Πρόεδρος ΑΔΑΕ: Είναι πιθανό να υπάρχουν ιδιωτικά βαλιτσάκια παρακολουθήσεων -Αγνωστο ποιοι τα χρησιμοποιούν

Πρόεδρος ΑΔΑΕ: Είναι πιθανό να υπάρχουν ιδιωτικά βαλιτσάκια παρακολουθήσεων -Αγνωστο ποιοι τα χρησιμοποιούν
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κυκλοφορούν ιδιωτικά βαλιτσάκια παρακολουθήσεων άφησε ο  πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών μιλώντας στην επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
«Ακούμε ότι υπάρχουν και ιδιωτικά βαλιτσάκια παρακολουθήσεων  τα οποία όμως δεν γνωρίζουμε», είπε ο Χρηστός Τζαμπίρας και ανέφερε πως το γεγονός ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο γύρω από αυτά αφήνει το περιθώριο να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα.
«Αυτά τα  βαλιτσάκια εφόσον υπάρχουν, κυκλοφορούν μέχρι στιγμής ανεξέλεγκτα γιατί δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που να τα περιλαμβάνει αν και το έχουμε ζητήσει πολλές φορές».
Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ  ανέφερε ότι η αρχή γνωρίζει μόνο τρία επίσημα βαλιτσάκια παρακολουθήσεων τα οποία και ελέγχει και τα οποία έχουν η ΕΥΠ, η  αντιτρομοκρατική και η διεύθυνση διαχείρισης και ανάλυσης πληροφοριών της αστυνομίας.
Ο κ.Τζαμπίρας  αναφέρθηκε και στις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις  στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες του ΚΚΕ  και πρόσθεσε πως από τους μέχρι τώρα  ελέγχους δεν έχει προκύψει κάτι συγκεκριμένο για αυτές  τις καταγγελίες του ΚΚΕ. 
Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Μιχαήλ Σακκάς  άφησε αιχμές ότι κάποιοι δεν επιθυμούν την απρόσκοπτη λειτουργία της επιτροπής. «Δεν είναι τυχαίο. Είμαι στην Αρχή δύο χρόνια κι έχω την αίσθηση ότι κάποιες δυνάμεις – όχι εξωγήινες – δεν θέλουν να λειτουργήσει η ΑΔΑΕ. Δεν μπορεί να έχουμε απαρτία και να μην αλλάζει η νομοθεσία και να έχουμε ένα παρωχημένο πλαίσιο, να μην εισπράττουμε τα έσοδα από τα πρόστιμα. Σας απευθύνω παράκληση να παρέμβετε και εσείς στην εκτελεστική εξουσία».