Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Η συριακή αεράμυνα απάντησε σ΄επίθεση ισραηλινών μαχητικών. Χτύπησαν στη Δαμασκό

Πριν από λίγο το σύστημα της συριακής αεράμυνας απάντησε σε επίθεση των ισραηλινών μαχητικών από τον εναέριο του Λιβάνου που βομβάρδισαν με πυραύλους.
Πρόκειται για 3 επιθέσεις στο νότο της Δαμασκού.
Χτύπησαν τη βιομηχανική ζώνη Al-Kissweh στην περιφέρεια  Δαμασκού και σύμφωνα με πληροφορίες την στρατιωτική βάση στο Al-Kissweh δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο  M5 που ενώνει Δαμασκό – Daraa.Αναφορές ότι στόχευαν ένα κομβόι.
 Ο συριακός στρατός επιβεβαιώνει την επίθεση και ότι εξουδετερώθηκαν 2 πύραυλοι..Σημειώνονται εκρήξεις στην περιοχή σύμφωνα με πρακτορείο sana.Η κρατική συριακή τηλεόραση αναφέρει ότι καταρρίφθηκαν 2 πύραυλοι επικαλούμενη στρατιωτική πηγή..Ισραηλινά  ΜΜΕ αναφέρουν πως αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας βομβάρδισαν μια αποθήκη πυραύλων στην περιοχή Al-Kissweh κοντά στη Δαμασκό στα 10 μίλια. Λογαριασμός των Μονάδων Εθνικής Άμυνας αναφέρει ότι έγινε επίθεση στη βιομηχανική ζώνη Al-Kissweh κι υπάρχουν τραυματίες άμαχοι. Kαταστράφηκαν από την αεράμυνα 2 πύραυλοι. Προκλήθηκαν πυρκαγιές.Χτυπήθηκαν οχήματα και εργοστάσια αναφέρει κάποια πηγή..
Πηγές  επικαλούμενες μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής κοντά στο Γκολάν αναφέρουν ότι στις 21h45 τοπική ώρα  τουλάχιστον 3 πύραυλοι που προήλθαν από Ισραήλ διείσδυσαν στην επαρχία της Quneitra με κατεύθυνση ανατολικά. . Σημειώθηκαν πτήσεις ισραηλινών μαχητικών πάνω από Γκολάν,  και  στη ΝΔ Συρία. Δόθηκε εντολή από ισραηλινούς ν΄ανοίξουν τα καταφύγια στο Γκολάν.
Το Ισραήλ δεν σχολίασε για την ώρα τις επιθέσεις αλλά λίγο πριν το χτύπημα η Tsahal, ανέφερε «ασυνήθιστες ιρανικές δραστηριότητες » στη Συρία και ήταν σε καθεστώς συναγερμού. Το αμερικάνικο  Fox News
ισχυρίζεται ότι μια ιρανική βάση δέχθηκε επίθεση στη Συρία  όπως του επιβεβαιώνουν πηγές. Η συριακή κρατική τηλεόραση μίλησε για ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.
Ιατρική πηγή από Daraa αναφέρει ότι σκοτώθηκαν από έκρηξη λόγω ισραηλινής επίθεσης κοντά Al-Kissweh στον αυτοκινητόδρομο Δαμασκός-Daraa  2 πολίτες ο Hisham Hamdi Mazel Al-Diri και η γυναίκα του (από την περιοχή της  Daraa Sheikh Maskin).