Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Προφανώς ο Αρχιεπίσκοπος ξεσκέπασε τον δούρρειο ίππο της Τουρκίας

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος μπήκε επίσημα στο στόχαστρο του τουρκικού τύπου για την δήλωση του με την οποία ζητά «να μην βιαστούμε για την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα»,
 προσθέτοντας ότι έχει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την κατασκευή του οικοδομήματος αυτού.
 
Η η τουρκική εφημερίδα γράφει ότι, "μιλώντας σε μια πανεθνική μετάδοση τηλεοπτικού καναλιού, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δήλωσε ότι τα πρόσφατα γεγονότα έχουν αλλάξει τις απόψεις του σχετικά με την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα, αναφερόμενος στην πρόσφατη εισροή προσφύγων και τις σεχταριστικές συγκρούσεις σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής".
 
Ο ίδιος προέτρεψε τις ελληνικές αρχές να περιμένουν μέχρι η εικόνα γίνει «σαφέστερη» σχετικά με την κατάσταση των μουσουλμάνων στην Αθήνα, πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε κατασκευής, και γνωρίζοντας κατά πόσο οι οι πρόσφυγες θα γίνουν μόνιμοι ή θα μετακινηθούν εκτός Ελλάδος.
 
Ο Αρχιεπίσκοπος, βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο της Τουρκίας από την στιγμή που δήλωσε ότι τα τζαμιά θα μπορούσαν να αποτελέσουν κέντρα φονταμενταλιστικών ομάδων, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του ότι η Ελλάδα γίνεται «όλο και λιγότερο Χριστιανική και ελληνική».
 
Οι Τούρκοι επισημαίνουν ότι "ακροδεξιές ομάδες φορώντας στρατιωτική ενδυμασία ελέγχουν την περιοχή στο Βοτανικό, απαγορεύοντας την είσοδο στον οποιοδήποτε".
 
Η εφημερίδα που παίρνει γραμμή πλέον ξεκάθαρα από τον Ερντογάν σημειώνει ότι η Αθήνα παραμένει ως η μόνη πρωτεύουσα στην Ευρώπη χωρίς επίσημο τζαμί, ακόμα κι αν σε αυτή διαβιούν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι.