Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Η Τουρκία φεύγει απο τα σύνορα της, καμπανάκι για την Ελλάδα

Τουρκία: Στέλνει άρματα στα σύνορα με το Ιράκ - Στόχος η Μοσούλη!
Η Τουρκία εχει αρχίσει να αναπτύσσει άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα προς τα ιρακινά σύνορα,
μια κίνηση που θεωρείται ως εν δυνάμει προετοιμασία για μια εισβολή στο Μοσούλη.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μπουλντόζες από την Άγκυρα, το Κανκίρι και την Ακσαράι κατευθύνονται προς τη συνοριακή πόλη Σιλώπη.


Η ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα με το Ιράκ σχετίζεται με τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και τις εξελίξεις στο Ιράκ, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Ο Φικρί Ισίκ δήλωσε επίσης στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber πως η Τουρκία δεν έχει "καμία υποχρέωση" να περιμένει πίσω από τα σύνορά της και θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, αν μαχητές του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) αποκτήσουν μια βάση εξόρμησης στην ιρακινή επαρχία Σίντζαρ.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα στην περιοχή Σιλώπη της νοτιοανατολικής επαρχίας Σιρνάκ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, δήλωσαν νωρίτερα σήμερα στρατιωτικές πηγές.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι η Τουρκία σκοπεύει να ενισχύσει τα στρατεύματά της εκεί, λέγοντας ότι η Άγκυρα θα έχει μια "διαφορετική απάντηση" για τις σιιτικές πολιτοφυλακές αν "προκαλέσουν τον τρόμο" στην ιρακινή πόλη Ταλ Άφαρ.

Η Ταλ Άφαρ, περίπου 170 χλμ. από τη Σιλώπη, είναι η πατρίδα ενός αρκετά μεγάλου πληθυσμού Τουρκμένων που έχουν ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με την Τουρκία.
Η επαρχία Σιρνάκ, όπου βρίσκεται η Σιλώπη, είναι επίσης μια από τις κύριες περιοχές όπου μαίνεται η σύγκρουση του τουρκικού στρατού με τους μαχητές του PKK, που διαθέτουν βάσεις στο βόρειο Ιράκ.Νωρίτερα οι μονάδες των επίλεκτων αντιτρομοκρατικών δυνάμεων του Ιράκ εισήλθαν στον τηλεοπτικό σταθμό της Μοσούλης, καταλαμβάνοντας το πρώτο από την έναρξη της γενικής επίθεσης στις 17 Οκτωβρίου.
http://www.onalert.gr/stories/tourkia-anapty3h-tourkikwn-strateumatwn-irakinh-me8orio/52743