Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Από σήμερα βγείτε έξω με τα δηλωμένα όπλα σας, όσοι γνωρίζετε πως να τα χρησιμοποιείτε.

Ισραήλ: Υπουργός Αμύνης και δήμαρχος συμβουλεύουν τους πολίτες να οπλοφορούν
Οι επιθέσεις κατά στρατιωτών αλλά και πολιτών στο Ισραήλ, που έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό, προκάλεσαν την ακραία αντίδραση
του δημάρχου της Ιερουσαλήμ, αλλά και του αναπληρωτή υπουργού Αμύνης της χώρας.
Οι δύο άνδρες, ευθέως, προέτρεψαν τον κόσμο να κυκλοφορεί δημοσίως οπλοφορώντας. Μάλιστα, ο δήμαρχος Νιρ Μπαρκάτ έδωσε και το... καλό παράδειγμα στους πολίτες της Ιερουσαλήμ, αφού εμφανίστηκε σε περιοχή της πρωτεύουσας με καραμπίνα στο χέρι.

«Από σήμερα βγείτε έξω με τα δηλωμένα όπλα σας, όσοι γνωρίζετε πως να τα χρησιμοποιείτε. Αυτό είναι που χρειάζεται αυτή τη στιγμή. Κατά κάποιο τρόπο είναι το καθήκον μας. Ενα από τα πλεονεκτήματα του Ισραήλ είναι πως έχουμε αρκετούς απόστρατους, με εμπειρίες πολέμου» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης. Συνέχισε τονίζοντας πως αρκετές μουσουλμανικές ομάδες παρενοχλούν τους Εβραίους επισκέπτες, ενώ όλοι αυτοί που προκαλούν πρέπει να αποτραπούν από το Ορος του Ναού».
Ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ δεν παρέλειψε να καλέσει την κυβέρνηση να ενισχύσει την ασφάλεια στα σχολεία της πόλης, με στρατιώτες που θα τα επιβλέπουν σε όλη την διάρκεια της μέρας.
Από την μεριά του, ο αναπληρωτής υπουργός Αμύνης, Ελι Μπεν-Νταχάν, φρόντισε να συμμεριστεί τις απόψεις του Μπαρκάτ, ενώ τοποθετήθηκε δημοσίως στο... ίδιο μήκος κύματος. «Για να αποτρέψετε τις επιθέσεις εναντίον σας, πάρτε όπλα μαζί σας όταν κυκλοφορείτε στον δρόμο» ήταν η συμβουλή του αναπληρωτή υπουργού στους πολίτες του Ισραήλ.
Επισήμανε μάλιστα ότι πρέπει όλοι οι τρομοκράτες να πυροβολούνται. «Είναι δύσκολο να σταματήσεις κάποιον που ξαφνικά αποφάσισε να τραυματίσει κάποιον με ένα κατσαβίδι. Για αυτό πρέπει να γνωρίζουν πως αυτοί που θα το επιχειρήσουν, θα πυροβοληθούν» εξήγησε.
Ολα αυτά την ώρα που ένας νέος κύκλος μεγάλων επεισοδίων και αιματηρών επιθέσεων έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ. Η τελευταία αφορμή, που οδήγησε στο ανεπανάληπτο ξέσπασμα των δύο ανδρών, ήταν η επίθεση ενός Αραβα με μαχαίρι, σε δύο στρατιώτες των Δυνάμεων Ασφαλείας και σε έναν πολίτη, στην περιοχή Αφούλα.
Ο δράστης τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών αρχών της περιοχής, όμως αυτό δεν φαίνεται πως είναι αρκετό για τον Νιρ Μπαρκάτ, αλλά ούτε και για τον Ελι Μπεν-Νταχάν.