Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Παγιδεύτηκε για άλλη μια φορά η Ελλάδα στις εντολές των Η.Π.Α;;; Ποιός ο προορισμός των πυρομαχικών;

-Η Ελλάδα θα στείλει πυρομαχικά στους Κούρδους του Ιράκ*
-Στα χέρια τζιχαντιστών τα αμερικανικά όπλα που προορίζονταν για τους Κούρδους**

*Με πυρομαχικά ανατολικού τύπου θα ενισχύσει η Ελλάδα τις κουρδικές δυνάμεις που μάχονται κατά του «Ισλαμικού Κράτους». Τα πυρομαχικά αυτά αποτελούν ως επί το πλείστον προϊόν κατασχέσεων, π.χ. από πλοία που έκαναν λαθρεμπόριο όπλων. Το υλικό φυλάσσεται σε αποθήκες του Στρατού και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις Ε.Δ. επειδή αυτό δεν επιτρέπεται από τις διεθνείς συμβάσεις αλλά και επειδή είναι ασύμβατο με τον εξοπλισμό τους.
Η εισήγηση, να αποσταλεί αυτό το υλικό στους Κούρδους που μάχονται ενάντια στο «Ισλαμικό Κράτος» στο Ιράκ, έγινε από το ΓΕΕΘΑ. Τις προηγούμενες ημέρες τα υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών είχαν αποφασίσει ότι η Ελλάδα θα στείλει εξοπλισμό στους Κούρδους που μάχονται κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην παγκόσμια συμμαχία κατά του ISIS.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «η Ελλάδα χαιρέτισε τη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS, στην οποία μετέχει πολιτικά, μέσω της προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, και σε στρατιωτικό επίπεδο -ύστερα και από σχετική εισήγηση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και ειδικότερα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας- με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις».

Η απόφαση να συμμετάσχει η χώρα μας στην παγκόσμια συμμαχία εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους» είχε ληφθεί από την κυβέρνηση στις 12 Σεπτεμβρίου. Τότε, πάλι με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «η Ελλάδα είχε χαιρετίσει και εκφράσει την πολιτική της υποστήριξη στη δημιουργία μιας παγκόσμιας συμμαχίας κρατών, η οποία θα συντονίσει τις διεθνείς προσπάθειες εναντίον του “Ισλαμικού Κράτους”, μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που η δράση της έχει προκαλέσει τον αποτροπιασμό και την ομόθυμη καταδίκη όλου του πολιτισμένου κόσμου».

 
**Την ώρα που οι μάχες μεταξύ τζιχαντιστών και κούρδων μαχητών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στο Κομπάνι της Συρίας, το Αμερικανικό Πεντάγωνο βρέθηκε σε πολύ δυσάρεστη θέση μετά την αποκάλυψη ότι ένα τουλάχιστον φορτίο με όπλα και πυρομαχικά, που προοριζόταν για τους Κούρδους μαχητές, έπεσε από αέρος με αλεξίπτωτο στα χέρια των Τζιχαντιστων στη Συρία.

Συγκεκριμένα, τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, αεροσκάφη του συνασπισμού έριξαν με αλεξίπτωτα κιβώτια που περιείχαν όπλα, πυρομαχικά και φάρμακα τα οποία προορίζονταν για τους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) που πολεμούν εδώ και ένα μήνα με το Ισλαμικό Κράτος.