Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Πάμε για γενίκευση του πολέμου..Το Κατάρ απείλησε με εισβολή στη Συρία μαζί με Τουρκία και Σαουδική Αραβία

Το Κατάρ δήλωσε ότι θα μπορούσε να εμπλακεί πολεμικά στη Συρία, ως απάντηση στη ρωσική πολεμική επιχείριση στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης, ωστόσο, αποσαφήνισε ότι θα προτιμούσε μια πολιτική λύση στην κρίση.

Η δήλωση έγινε από τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ στο CNN την Τετάρτη. Απαντώντας η συριακή κυβέρνηση προειδοποίησε ότι η Δαμασκός θα μπορούσε να απαντήσει με σκληρότητα σε τέτοιου είδους «ευθεία επιθετικότητα».
Σε ερώτηση του CNN εάν το Κατάρ υποστηρίζει τη Σαουδαραβική θέση, που δεν αποκλείει μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία ως αποτέλεσμα της ρωσικής εμπλοκής, ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Καλίντ Αλ Ατιγιάχ δήλωσε:
«Οτιδήποτε προστατεύει το λαό της Συρίας και τη Συρία από τη διχοτόμηση, δεν θα υπολογίσουμε κανένα κόστος και προσπάθεια να το φέρουμε εις πέρας με τους Σαουδάραβες και Τούρκους αδελφούς μας, ό,τι κι εάν είναι αυτό».
Οι δηλώσεις του αυτές μεταδόθηκαν και από την αραβική έκδοση του CNN: «Εάν μια στρατιωτική επέμβαση προστατέψει τον λαό της Συρίας από την κτηνωδία του καθεστώτος, θα την πράξουμε», πρόσθεσε, σύμφωνα με τηλεγράφημα που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ, QNA.
Σε απάντηση, ο Σύρος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μεκντάντ δήλωσε, στο λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό Αλ Μαγιαντίν, ότι: «Εάν το Κατάρ υλοποιήσει την απειλή του και επέμβει στρατιωτικά στη Συρία, θα το θεωρήσουμε ως ευθεία επίθεση και η απάντησή μας θα είναι σκληρή».
Υπενθυμίζουμε ότι το Κατάρ έχει κατηγορηθεί πως με την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία εξέθρεψαν, υποστήριξαν και εξόπλισαν τους τζιχαντιστές στη Συρία. Όπως βλέπετε οι μάσκες πέφτουν…
http://www.tribune.gr/world/news/article/181826/to-katar-apilise-me-isvoli-sti-siria-mazi-me-tourkia-ke-saoudiki-aravia.html