Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

O στρατηγικός σύμμαχος της Ελλάδας! Tο Ισραήλ διακόπτει την παροχή περίθαλψης στους αντάρτες

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της Tsahal δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Ισραήλ δεν προσφέρει πια περίθαλψη σε μέλη της Jabhat al-Nusra
που έχει διασύνδεση με την al-Qaïda και που πολέμησαν στη Συρία.
Αναγνώρισε μάλιστα ουσιαστικά ομολόγησε και παραδέχθηκε ότι υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις που τέοιοι αντάρτες πέτυχαν να «διεισδύσουν » σε πρόγραμμα ανθρωπιστικής ιατρικής περίθαλψης στο Ισραήλ.
Αυτή η αναπάντεχη ομολογία δημοσιεύεται σε πολλά ισραηλινά μέσα και έγινε στην εφημερίδα Haaretz.O τίτλος της:το Ισραήλ διακόπτει την παροχή περίθαλψης στους αντάρτες της συριακής Αλ Νούσρα.
Ο υψηλόβαθμος αξιωματικός έκανε αυτές τις δηλώσεις αναφορικά με τις καταγγελέις και του ηγέτη της λιβανέζικης Hezbollah του Hassan Nasrallah που κατήγγειλε ευθέως το Ισραήλ ότι βοήθησε τους αντάρτες στην μάχη τους κατά του σύριου προέδρου κ. Bachar al-Assad.
«Σύμφωνα με τις δηλώσεις του το Ισραήλ είναι πίσω από την al-Nusra και το Ισλαμικό Κράτος», σχολίασε ο αξιωματούχος της Tsahal.
 «Είναι αξιοσημείωτο ότι μόνο κάποιοι μαχητές της al-Nusra πέτυχαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ και να τους χορηγηθεί ιατρική περίθαλψη εδώ κάτι μάλιστα που συνέβη τους περασμένους μήνες.Αυτό σταμάτησε και δεν θα αναπαρχθεί.Εμείς επιτελούμε ελέγχους στα σύνορα για να εμποδίσουμε να σημειωθεί ανάλογο συμβάν » πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του αξιωματικού επέρχονται στο φόντο των κατηγοριών που εκτόξευσε η κοινότητα των δρούζων στο Ισραήλ καταγγέλοντας την Tsahal ότι βοήθησε σύριους αντάρτες που μάλιστα επιτίθονται στους σύριους δρούζους.
Τον τελευταίο μήνα ένας μαχητής της αλ Νούσρα σκοτώθηκε από τους δρούζους της Majdal Shams εντός Ισραήλ όταν επιτέθηκαν στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε σε ισραηλινό νοσοκομείο. 5 μέλη της κοινότητας των δρούζων κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία.Από τότε οι έλεγχοι στα σύνορα με Συρία για εισαγόμενους τραυματίες έγιναν πιο αυστηροί.
Μια μικρή κοινότητα Δρούζων υπάρχει στα κατεχόμενα από το Ισραήλ συριακά υψίπεδα του  Golan και που είναι παραδοσιακά ταυτισμένοι με τους σύριους αδερφούς τους και αρνούνται να πάρουν ισραηλινή υπηκοότητα. Η πλειοψηφία αυτών ζούν στο χωριό Majdal Shams κοντά στα σύνορα.
Στη συνέχεια ο αξιωματικός τόνισε ότι παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.Η άρση των οικονομικών τιμωριών θα του δώσει τη δυνατότητα να διοχετεύσει περισσότερα χρήματα σε οργανώσεις όπως η Hezbollah τόνισε.( Haaretz 20.7.15timesofisrael 21/7/15)
dimpenews.com