Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Για μια σκλαβωμένη και κατευθυνόμενη Ευρώπη μίλησε ο Πούτιν....λόγω Ελλάδας

Τι απαντά ο Πούτιν για την πιθανότητα ενός νέου πολέμου στην Ευρώπη
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τη θλίψη του για την έλλειψη «ανεξαρτησίας» της Ευρώπης απέναντι στις ΗΠΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελβετική ραδιοτηλεόραση (RTS) και αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο της ρωσικής προεδρίας.
Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα ενός νέου πολέμου στην Ευρώπη, ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε: «Ελπίζω πως όχι, όμως θα θέλαμε να δούμε την Ευρώπη να εκδηλώνει περισσότερο την ανεξαρτησία της και την εθνική κυριαρχία της».
Στη συνέντευξη, που δόθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν επικρίνει τον ρόλο που διαδραματίζουν οι ΗΠΑ στην κούρσα των εξοπλισμών αλλά και τις ενέργειές τους απέναντι στο σκάνδαλο της FIFA, τις οποίες χαρακτήρισε «απαράδεκτες».
«Η επανεκκίνηση» της κούρσας των εξοπλισμών «οφείλεται στις ΗΠΑ, χρονολογείται από τη μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συνθήκη για τους βαλλιστικούς πυραύλους. Η συνθήκη αυτή ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος όλου του συστήματος διεθνούς ασφάλειας», συνέχισε.
Για το σκάνδαλο της FIFA ο Πούτιν κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι ενήργησε για να προστατεύσει τα δικά της συμφέροντα. «Οι ΗΠΑ, νομίζω, ήταν υποψήφιες για να φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2022. Ο στενότερος σύμμαχός τους στην Ευρώπη, η Βρετανία, ήταν υποψήφια για το 2018. Και αυτός ο αγώνας κατά της διαφθοράς, όπως έγινε, με κάνει να διερωτώμαι αν δεν πρόκειται για τη συνέχεια του αγώνα για τα πρωταθλήματα του 2018 και του 2022″, είπε.
«Σε καμία περίπτωση μια χώρα, μικρή ή μεγάλη, δεν μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει στον κόσμο, να πιάνει όποιον της αρέσει και να τον μεταφέρει στις φυλακές της», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.