Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Εθελοτυφλούν οι Η.Π.Α στα χημικά των ισλαμιστών, μετά τον αφοπλισμό του Άσαντ απο αυτά

Οι Τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ χρησιμοποίησαν  δηλητηριώδες αέρια όταν επιτέθηκαν σε ένα κουρδικό χωριό στα τέλη Ιουνίου, όπως αναφέρει το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο ιατρικά στοιχεία και αναλύσεις και αυτές οι επιθέσεις έχουν διαπιστωθεί σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο,  η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο χωριό Ράιμ αλ Τφίχι, νότια της πόλης Ταλ Μπρακ στη βορειοανατολική Συρία.
Τουλάχιστον 12 μαχητές των Ομάδων Λαϊκής Άμυνας των Κούρδων (YPG) παρουσίασαν συμπτώματα εμετού , πνιγμού και κάψιμο στα μάτια, μετά το βομβαρδισμό του χωριού, όπως αναφέρει η έκθεση.
Κούρδοι αξιωματούχοι από κοινού με τεχνικούς πυρομαχικών της Δύσης, προέβησαν σε έρευνα μετά τις καταγγελίες και διαπίστωσαν οι βόμβες που εξερράγησαν στο χωριό περιείχαν χημικά στοιχεία, αυτό αναφέρει και η εφημερίδα «New York Times»*.
Στο παρελθόν υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν χημικά όπλα, αλλά τώρα έχουν αυτά καταγραφεί λεπτομερώς κατά την επίθεση που έγινε στις 28 Ιουνίου.
Οι κουρδικές δυνάμεις αποδοκιμάζουν τον τρόπο αυτόν του πολέμου «ως εγκληματική δραστηριότητα» και σημειώνουν ότι έχουν συλλάβει τζιχαντιστές  το τελευταίο διάστημα να φορούν  αντιασφυξιογόνες μάσκες.

*«New York Times», «ISIS Has Fired Chemical Mortar Shells, Evidence Indicates»