Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Έφτασαν στην ''αυλή'' της Ρωσίας και προκαλούν απροκάλυπτα

Οι ΗΠΑ θα εκπαιδεύσουν δυνάμεις του ουκρανικού στρατού
Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΑ 244 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ
Την εκπαίδευση δυνάμεων του τακτικού ουκρανικού στρατού θα αναλάβουν αμερικανικά στρατεύματα, τους επόμενους μήνες, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ετσι, οι ΗΠΑ θα επεκτείνουν τη αποστολή τους την Ουκρανία, που έως τώρα περιοριζόταν στην καθοδήγηση των μονάδων της εθνικής φρουράς της χώρας, ενώ αυτή η εξέλιξη θα ανεβάσει το σύνολο της βοήθειας της χώρας προς το Κίεβο στα 244 εκατ. δολάρια, από το 2014.
Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο αντιπτέραρχος και διοικητής του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη Μπεν Χότζες είχε δηλώσει πως Αμερικανοί αξιωματούχοι συζητούσαν την επέκταση της στρατιωτικής εκπαίδευσης ώστε να συμπεριληφθεί ο τακτικός ουκρανικός στρατός.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, που έκανε τη σχετική ανακοίνωση, απάντησε ότι δεν έχει να δηλώσει κάτι σχετικά με την προμήθεια νέων, θανατηφόρων όπλων προς την Ουκρανία και πως η έμφαση θα δοθεί στη χορήγηση μη θανατηφόρας βοήθειας. «Δεν υπάρχει σχέδιο να το αλλάξουμε αυτό», τόνισε.


Πηγή: Οι ΗΠΑ θα εκπαιδεύσουν δυνάμεις του ουκρανικού στρατού | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/218964/oi-ipa-tha-ekpaideysoyn-dynameis-toy-oykranikoy-stratoy#ixzz3gswbHbS7