Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Τούτη η γη βάφτηκε με αίμα, είναι κρίμα να την κυβερνούν ανάξιοι!

Αυτές τις κρίσιμες  κάποιοι ήταν απόντες κάποιοι άλλοι ήταν υπερβολικά εδώ για να προπαγανδίσουν εναντίον των ελληνικών συμφερόντων μιας χώρας με ιστορία με πολιτισμό και με το διαμάντι της Ορθοδοξίας να λάμπει .

Κάποιοι πήραν τα αεροπλάνα και μετέβησαν σε άλλες πολιτείες για λίγο- όλοι καταλάβαμε γιατί- και ξαναγύρισαν, και άλλοι πούλησαν διανόηση πληγώνοντας όποιον φώναξε καθαρά την αγάπη του για την πατρίδα,  αυτές τις μέρες.       


Όσοι είχαν φωνή δεν την χρησιμοποίησαν επαρκώς  και όσοι την χρησιμοποίησαν το έκαναν για τα συμφέροντά τους, για τις θέσεις τους για το παντεσπάνι τους. Όλοι οι άλλοι δεν είχαν φωνή να μιλήσουν από την εξαθλίωση και άλλοι πάλι δεν είχαν βήμα να μιλήσουν να ακουστούν άλλωστε τα κανάλια είχαν πάρει τα μέτρα τους.

Η εκκλησία στο μεγαλύτερο μέρος της  απούσα από την πραγματικότητα αυτή.
Θλιβερό!
Το μεγαλύτερο μέρος της τουλάχιστον αυτό των Μητροπολιτών , γιατί οι μοναχοί έκαναν τις προσευχές τους, το κομποσκοίνι τους τις αγρυπνίες τους, ψυθίρισαν και δυο λόγια πνευματικά σε όσους ζήτησαν ηθική συμπαράσταση.

Άλλωστε έχουν κάνει ήδη πολλά σε αυτόν τον τόπο από την πρώτη στιγμή της κρίσης.

Ο λόγος του Αρχιεπίσκοπου λίγος, πολύ λίγος, μικρότερος των περιστάσεων.

Οι λόγοι των μητροπολιτών των περισσοτέρων, που άλλοτε φέρονταν ως  επαναστάτες , τώρα ήταν συστημικοί, φτωχοί, καθόλου πνευματικοί, σαν να άκουγα το Σαμαρά το Βενιζέλο, το Σόιμπλε. Ντροπή!

Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι θα λογοδοτήσουν για την προτροπή τους στην προδοσία του λαού. Δεν έχουν καταλάβει ότι σπρώχνουν τον κόσμο στην σφαγή.

Δεν έχουν καταλάβει ότι τον στέλνουν στην αγκαλιά αυτών που  απαγόρευσαν στους ίδιους πριν καιρό  να μιλούν στο κήρυγμά τους για τις διαφορές της ορθοδοξίας με τα άλλα θρησκεύματα για το ήθος και την ποιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Αρκούν την επανάστασή τους κάποιοι από αυτούς, διώκοντας απλά τον μοναχισμό από τα μοναστήρια , μέχρι εκεί φτάνει η τόλμη τους και η ανδρεία τους και η πνευματική τους υπόσταση, όταν έρχεται όμως η ώρα και τους καλεί το καθήκον τότε γίνονται ένα με το σύστημα.

Γι αυτό η  σύγχρονη κοινωνία και οι άνθρωποι που ζούνε σε αυτή τη χώρα έχουν διαβρωθεί γιατί ηγέτες δεν υπάρχουν και όσες φορές πάνε να γεννηθούν τους πνίγει το σύστημα.
Ακόμη και οι πνευματικοί ηγέτες είναι λίγοι αλλά και αυτούς φροντίζουν να τους απομονώνουν τέτοιες ώρες με τρόπους μοναδικούς.
Κανείς δε νοιάζεται για τον διπλανό του. Κανείς δε νοιάζεται για το πρόβλημα που έχει χτυπήσει την πόρτα του συμπολίτη του, του γείτονά του. Όλοι σκέφτονται αν η επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος  προσβάλει τα δικά τους μικροσυμφέροντα…!

Ο Θεός όμως θα δώσει την ευκαιρία για να επανέλθουμε.
Η  Ορθοδοξία ανέδειξε μεγάλες σύγχρονες μορφές, που πρόσφεραν στο έργο του Θεού, που αγωνίστηκαν για να σώσουν ανθρώπινες ψυχές.

Το κακό έχει χτυπήσει την οικογένεια, την Παιδεία.
Έχει χτυπήσει σε κάθε υγιές κύτταρο της κοινωνίας και σήμερα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού του πολέμου.
Τρέχουν οι άνθρωποι χωρίς να νοιάζονται για τον διπλανό τους. Η κοινωνία που ξέραμε δεν υπάρχει πια. Γιατί;
Επειδή κάποιοι έπαιξαν με τον χαρακτήρα του Έλληνα και διάβρωσαν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν.
Είναι αδιανόητο!
Ο ατομικισμός ζει και βασιλεύει, ενώ η απάτη έγινε “χάρισμα”. Μεγάλωσαν γενιές που διδάχτηκαν πως να αρπάξουν. Και αυτό σε ένα καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας…

Μην αφήνετε την λογική σας να παραδίνεται σε όσα σας λένε. Πού είναι μωρέ η λεβεντιά εκείνων που δεν επέπτρεπαν σε κανέναν να τους μειώσει; Πού είναι εκείνα τα λεβεντόπαιδα που έδωσαν το αίμα τους για όλους εμάς; Αυτή η γη ποτίστηκε με αίμα. Είναι μεγάλο κρίμα να την κυβερνάνε ξένοι και ανάξιοι…

Είναι η δεύτερη φορά τον τελευταίο καιρό που ζω ένα δημοψήφισμα από τόσο κοντά. Βρέθηκα σε αυτό της Κριμαίας που αποφάσισαν οι πολίτες της με δημοψήφισμα να προσαρτηθεί στην Ρωσία και τώρα στην χώρα μου την Ελλάδα.

Εκεί οι άνθρωποι πριν ψηφίσουν γέμισαν τις εκκλησιές και παρακάλεσαν για την  Θεία φώτιση πριν αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου τους. Εγώ πάντως πήγα και κοινώνησα και επειδή πιστεύω στην προσευχή και στην Θεία φώτιση παρακάλεσα για την Ελλάδα μας, και για μας.
Να κάνουμε το σωστό και για να κυλήσει αυτή η διαδικασία ομαλά χωρίς διχασμούς.
Όμως όλοι πρέπει να σκεφτούμε καλά πριν ψηφίσουμε σε τι Ελλάδα ζούσαμε μέχρι τώρα , ποιοι μας έφτασαν μέχρι εδώ, και κάτι ακόμη μην υποκύπτουμε σε όσους μας εκβιάζουν και να κάνουμε αυτό που έκαναν τόσοι Έλληνες πριν από μας πολλά πολλά χρόνια πριν.
Να ξαναβρούμε την αξιοπρέπειά μας Έλληνες ,να υψώσουμε το ανάστημά μας κι αν πεινάσουμε κι αν διψάσουμε κι αν πονέσουμε θα είμαστε περήφανοι γιατί δεν θα μας γράψει η ιστορία ως τους προδότες του τόπου τους . Ήδη στην εποχή μας έχουμε πολλούς .

Καλή δύναμη και η Παναγία να σκεπάζει τούτο τον τόπο.


ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΑΚΗ