Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Τους προστατεύει του Τουρκικό κατεστημένο

Το PKK σκότωσε μέλος του IS σε γειτονιά της Πόλης… μήνυμα
Ισχυρό έμμεσο μήνυμα έστειλε το PKK προς την τουρκική κυβέρνηση, καθώς ανακοινώθηκε ότι μέλη της Κουρδικής Οργάνωσης Νεολαίας της οργάνωσης, σκότωσαν ένα από τα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους (IS) που δραστηριοποιείτο στην Τουρκία…
Στην ανακοίνωσή της η κουρδική οργάνωση αναφέρει επί λέξει: «Οι δυνάμεις ασφαλείας μας στη γειτονιά Μπασακεσίρ της Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια ένοπλης επιχείρησης κατά του IS, σκότωσαν έναν επικεφαλής συμμορίας με το όνομα Χικμέτ, ο οποίος διεύθυνε τις επιχειρήσεις του IS στη γειτονιά». Οι Κούρδοι υποστηρίζουν ότι τραυμάτισαν άλλα δύο στελέχη του IS, κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης.
Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο Φιράτ, ο νεκρός Χικμέτ είχε εγκαταστήσει δίκτυο στρατολόγησης ανδρών στην Κωνσταντινούπολη. Οι στρατολογούμενοι στέλνονταν κατόπιν στην Συρία και στο Ιράκ.
Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν εκδώσει ανακοίνωση για το συμβάν και μάλλον θα δυσκολευτούν να το πράξουν, αφού η κουρδική ενέργεια μέσα στην ίδια την Κωνσταντινούπολη, απλώς αποδεικνύει περίτρανα τις διασυνδέσεις του IS εντός Τουρκίας, προφανώς υπό την ανοχή των τουρκικών αρχών.
Και τη δυνατότητα του PKK να μεταφέρει τη σύγκρουση στα αστικά κέντρα, αν χρειαστεί…