Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Στην Ελλάδα πάντος δεν χρειάζεται κανείς τους να κάνει την αποκάλυψη...φαίνονται ποιοί είναι και δεν κρύβουν την ανθελληνική τους κουλτούρα

Διάσημος δημοσιογράφος: Ναι, ήμουν μυστικός πράκτορας!
Ο δημοσιογράφος Ρόμπερτ Τουρτσέσκου παραδέχθηκε σε ζωντανή σύνδεση, πριν από τρεις μέρες, στο blog του ότι εργάστηκε ως αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού.
"Ναι, ήμουν μυστικός αντισυνταγματάρχης... Επέλεξα να μην προδώσω τον Θεό και να κάνω αυτή τη δημόσια εξομολόγηση. Αρνούμαι να είμαι Ιούδας ενώπιον του Χριστού,
ακόμη και σήμερα εκείνοι που θα δουν ή θα διαβάσουν αυτή την εξομολόγηση δεν θα κατανοήσουν πολύ καθαρά τι συμβαίνει", ανέφερε ο δημοσιογράφος στη δημόσια εμφάνισή του το βράδυ της Κυριακής.

"Αυτή είναι μία ευλογημένη στιγμή, μία στιγμή αποδέσμευσης από ένα φορτίο που κουβαλούσα μαζί μου εδώ και πολλά χρόνια. Ζητώ συγγνώμη απ' όλους σας", πρόσθεσε.

Η δημόσια εξομολόγηση έγινε λίγο προτού ο δημοσιογράφος χρησιμοποιήσει το blog του για να δημοσιεύσει αντίγραφο του στρατιωτικού του μητρώου, όπου φαινόταν και δύο αρχεία πληρωμών με χρηματικά ποσά, τα οποία, όπως υποστήριξε έλαβε από στρατιωτική μονάδα. Από τη στιγμή εκείνη, το blog του στο διαδίκτυο δεν λειτούργησε ξανά.

Ο Ρόμπερτ Τουρτσέσκου ανακοίνωσε, επίσης, ότι αποσύρεται από τα ΜΜΕ, τουλάχιστον προσωρινά, και ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις νομικές συνέπειες των πράξεών του.

Ο Τουρτσέσκου ήταν παρουσιαστής τηλεοπτικής εκπομπής, στη διάρκεια της οποίας έπαιρνε συνεντεύξεις από πολιτικούς και δημόσιες προσωπικότητες της Ρουμανίας. Είναι, επίσης, ραδιοφωνικός παραγωγός, τραγουδιστής και συνθέτης τραγουδιών.

Στις 10 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Τράιαν Μπασέσκου εμφανίστηκε στην εκπομπή του Ρουμάνου δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό σταθμό B1 TV και υποστήριξε ότι τον προεδρικό θώκο της χώρας στις εκλογές του Νοεμβρίου διεκδικούν -μεταξύ άλλων- και μυστικοί πράκτορες.

Η αντιπολιτευόμενη Συμμαχία Φιλελεύθερων και Φιλελεύθερων Δημοκρατών κατέθεσε αίτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για τους ισχυρισμούς του προέδρου της Ρουμανίας.
Ορισμένα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι πρόκειται για αστείο, καθώς δημοσιογράφοι βρήκαν ανακρίβειες στα έγγραφα που δημόσιευσε ο Τουρτσέσκου. Ο ίδιος δήλωσε ότι όλα είναι αλήθεια.
http://www.newsit.gr/kosmos/diashmos-dhmosiografos-hmoun-mystikos-praktoras