Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλά στρατιωτικό αεροδρόμιο χωρίς το ΓΕΑ να ξέρει τίποτα! Αποκάλυψη στη Βουλή

Το ΤΑΙΠΕΔ “επελαύνει” εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα.
Η απάντηση που έδωσε στην Βουλή ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος ,απαντώντας για την πώληση μέσω ΤΑΙΠΕΔ στρατοπέδου καταδρομών στην Ρόδο έβγαλε λαβράκι! Το ΤΑΙΠΕΔ έχει βάλει πωλητήριο και σ΄ άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις χωρίς να έχει ενημερώσει κανένα!
Ο κ.Λαμπρόπουλος απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι εκτός από το στρατόπεδο στην Κάλαθο Λίνδου,”υφίσταται εμπλοκή και με ένα ακόμη ακίνητο αρμοδιότητας της Πολεμικής Αεροπορίας”!
Ο κ. Λαμπρόπουλος αποκάλυψε ότι με την υπ΄ αριθμό 234/24-4-2013 απόφαση της διυπουργική επιτροπή αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποιήσεων αναφέρεται: “Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ κατά πλήρη κυριότητα,νομή και κατοχή ,το ακίνητο κυριότητας του ελληνικού δημοσίου με ΑΒΚ 2653 μετά των επ΄ αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων ,εμβαδού 1.360.000,00 τ.μ ,κείμενο στην θέση Θέρμη του δήμου Θέρμης νομού Θεσσαλονίκης χαρακτηριζόμενο ως Στρατιωτικό Αεροδρόμιο ΒΚ 2653”…”

Το ΓΕΑ σύμφωνα με την απάντηση του κ.Λαμπρόπουλου ενημερώθηκε μέσω της δημοσίευσης της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 25-04-2013! Το ΥΠΕΘΑ έστειλε επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών το οποίο τι απάντησε; “Το ξέρουμε αλλά ότι έχει μεταβιβσθεί στο
ΤΑΙΠΕΔ ξεχάστε το” !!!

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος επιβεβαίωσε οτι τα Γενικά Επιτελεία δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση γι΄ αυτές τις κινήσεις!

Ο ΥΦΕΘΑ είπε τέλος ότι για να αποφευχθουν από δω και πέρα τέτοια φαινόμενα έχει ζητηθεί από το
ΤΑΙΠΕΔ να λαμβάνεται υπόψη η άποψη του ΥΠΕΘΑ. Το ερώτημα είναι ότι μ΄ αυτά που ήδη έχουν βγει στο σφυρί τι θα γίνει; onalert.gr