Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Όσο εσύ βλέπεις τον κορκόδειλο και καμια παραλία με κανένα κώλο στα δελτία των 8, οι μουσουλμάνοι οργανώνονται!

Μουλάδες, δουλέμποροι και αφεντικά υπέρ του δουλεμπορίου στην Σκάλα Λακωνίας.
Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ του Λακωνικου τύπου για την συμμαχία της κονόμας απέναντι στη νομιμότητα, την ανθρωπιά και τον Ελληνισμό. Αυτοί οι ελληναραδες δουλοκτητες που κάνουν νταραβερια με τους ισλαμιστές μουλάδες για φτηνό “κρέας” δεν πρεπει να συμπεριληφθούν στην σκούπα;Αισθητή έκαναν την παρουσία τους οι μετανάστες από το Πακιστάν που εργάζονται στις αγροτικές καλλιέργειες της Σκάλας, διαμαρτυρόμενοι την Κυριακή 6/7 στους δρόμους της πόλης.
Εκατοντάδες Πακιστανοί απέκλεισαν κεντρική οδό πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας, ενώ διαδήλωσαν έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης, για μια σειρά από ζητήματα, κυρίως όμως για τη βία που, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, ασκείται επάνω τους από την αστυνομία.
Οι αστυνομικές αρχές δέχτηκαν αντιπροσωπεία των απεργών, μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ, καθώς και τη δικηγόρο Λ. Φωτάκου που τους παραστάθηκε στην συνάντηση. Οι εκπρόσωποι των μεταναστών προχώρησαν σε συγκεκριμένες καταγγελίες για κακομεταχείριση και θα προχωρήσουν στην κατάθεση σχετικών μηνύσεων.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, οι μετανάστες κήρυξαν 48ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της Σκάλας, που ανάγκασε πολλούς ομοεθνείς τους να σταματήσουν τις εργασίες. Ωστόσο, η απόφαση τους για αποχή από την εργασία, είχε αρνητικό αντίκτυπο στη τοπική παραγωγή.
Ζημιώνεται η αγροτική παραγωγή
Σε επικοινωνία που είχε ο “ΛΤ” με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών Αγίου Γεωργίου Σκάλας κ. Πέτρο Μπλέτα, προέκυψε ότι «η αστυνομία με τις εφόδους της κάθε Τετάρτη και Παρασκευή διώχνει πολλούς εργάτες, απαραίτητους για τις καλλιέργειες», ενώ, όπως δήλωσε, πολλοί παραγωγοί είναι δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι έχουν μείνει χωρίς τα απαραίτητα εργατικά χέρια, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για το πορτοκάλι.
Ο κ. Μπλέτας τόνισε ότι «αυτή η κατάσταση έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν πίσω πολλές παραγγελίες και εξαγωγές, ζημιώνοντας έναν ήδη προβληματικό τομέα της αγροτικής παραγωγής της περιοχής».
Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, αναφέρθηκε στις αυτονόητες ευθύνες που έχει η Πολιτεία. Χαρακτηριστικά είπε: «Είναι δουλειά των αρμόδιων κρατικών φορέων να χορηγήσουν άδειες και να ελέγξουν ποιοι μπαίνουν στη χώρα παράνομα, ενώ το κράτος οφείλει να χορηγήσει δελτίο εργασίας στους Πακιστανούς, για να εργάζονται νόμιμα και να πληρώνουν τις εισφορές τους όπως κάθε άλλος εργαζόμενος».
Οι πακιστανικής καταγωγής εργάτες της Σκάλας ενδέχεται να επαναλάβουν το πρόσφατο εγχείρημα τους σε μια προσπάθεια να αλλάξουν την κατάσταση. Πάντως, σε κάθε περίπτωση αυτοί που ζημιώνονται είναι η αξιοπιστία των κρατικών φορέων και η τοπική οικονομία.