Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ανάγκη για σεβασμό στους αξιωματικούς

Οπου καταλύεται η εθνική κυριαρχία και ξένοι αποφασίζουν για τα του οίκου εκάστου λαού οι Ενοπλες Δυνάμεις τίθενται πάντοτε πρώτες στη λίστα των προς... αποψίλωση θεσμών. Η παγκόσμια εμπειρία μάς είχε διδάξει για τα καλά αυτό το μάθημα, αλλά χρειάστηκε και η δραματική μνημονιακή τετραετία για να το εμπεδώσουμε.
Η υπαγωγή της Ελλάδας στη μέγκενη της τρόικας και οι ευθείες παρεμβάσεις των πιστωτών στα εσωτερικά ζητήματά μας έθιξαν την αξιοπρέπεια, επιδείνωσαν τις συνθήκες διαβίωσης του λαού και υποτίμησαν τη νοημοσύνη και την προσφορά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας. Τώρα με την υποτιθέμενη ανάκαμψη και τη διανομή του περιλάλητου «κοινωνικού μερίσματος», το οποίο εξασφαλίστηκε διά του πρωτογενούς πλεονάσματος, τα πράγματα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα. Οπως επισήμανε η «κυριακάτικη δημοκρατία», η -τόσο διαφημισμένη- εφάπαξ χρηματική ενίσχυση των 500 ευρώ θα δοθεί μόνο σε αγάμους και χαμηλόβαθμους, ενώ «δεν παίρνουν τίποτα οι αξιωματικοί των ανώτερων βαθμίδων (ταγματάρχες έως και συνταγματάρχες) που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Στρατεύματος».
Αξίζει να σημειωθεί ότι «οι οικογενειάρχες, οι οποίοι έχουν αυξημένες ανάγκες, είναι αυτοί που δεν θα πάρουν ενίσχυση ούτε ένα ευρώ!», ενώ «σχεδόν ολόκληρο το πεντακοσάρικο θα πάρουν μόνο οι άγαμοι επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ) και οι υπαξιωματικοί των πολύ χαμηλών βαθμών, μέχρι τον βαθμό του λοχία (προελεύσεως ΣΜΥ)».
Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας παρατέθηκαν στοιχεία και αριθμοί που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά τον εμπαιγμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Και ενώ αποφασίζονται και γίνονται όλα αυτά τα τραγελαφικά, τα οποία υποσκάπτουν το ηθικό και δημιουργούν περιττές και ψυχοφθόρες μέριμνες στους αξιωματικούς μας, συνεχίζουν να απορούν ορισμένοι τους λόγους της... διαρροής ψηφοφόρων, που παραδοσιακά ταυτίζονταν με την Κεντροδεξιά.
Πρόκειται περί ευήθειας ή υποκρισίας; Αυτό δεν απασχολεί κανέναν. Το σημαντικό είναι να αντιμετωπιστούν οι Ελληνες αξιωματικοί όπως τους πρέπει: με τιμή και σεβασμό στην αποστολή τους.