Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ξυπνούν εφιαλτικές μνήμες. Η Γερμανία δεν ξέχασε ποτέ ποια είναι...αλλα ούτε εμείς!

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να ενισχύσει με ένα πλοίο ανεφοδιασμού τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και να συμμετάσχει στις πτήσεις αεροσκαφών πάνω από τη Βαλτική, μετά την απόφαση του Βορειοατλαντικού Συμφώνου να λάβει μια σειρά μέτρων ισχυροποίησης των χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεών του στην ανατολική Ευρώπη, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.
Το Elbe, πλοίο ανεφοδιασμού του γερμανικού πολεμικού ναυτικού το οποίο φέρει ελαφρύ οπλισμό και έχει 45μελές πλήρωμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο συντονισμού και διοίκησης στις ασκήσεις άρσης ναρκοπεδίων του ΝΑΤΟ στη Βαλτική Θάλασσα, οι οποίες θα ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.
Έως και 6 γερμανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Eurofighter της πολεμικής αεροπορίας θα συμμετάσχουν από τον Σεπτέμβριο και για τέσσερις μήνες στις πτήσεις του ΝΑΤΟ για την προστασία του εναέριου χώρου της Βαλτικής. Το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο σχεδιάζει να αναπτύσσει ανά 10 μαχητικά αεροσκάφη για τις περιπολίες αυτές.
Ο εκπρόσωπος είπε ότι το ΝΑΤΟ αποδέχθηκε και τις δύο προσφορές της Γερμανίας.

onalert.gr