Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Ανάσταση Κυρίου με σενάρια παγκόσμιας πολεμικής σύρραξης - NATO εναντίον Ρωσίας

Η Ανάσταση φέτος βρίσκει την ευτύτερη περιφέρεια της Ελλάδας κυριολεκτικά να φλέγεται.
Χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει αν οι πολλές εστίες φωτιάς θα προκαλέσουν μια γενικευμένη έκρηξη και πάντως με ιστορικούς, συγγραφείς και αναλυτές να κάνουν εκτιμήσεις που παλαιότερα μόνο επαγγελματίες συνομωσιολόγοι τολμούσαν. Και συνήθως αντιμετωπίζονταν με χλεύη.
Βρετανοί ιστορικοί έγραψαν και είπαν ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά ακόμη και σ΄ έναν Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το σενάριο ακούγεται εξωπραγματικό αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να απορριφθεί κατηγορηματικά με όσα εξελίσσονται στην Ουκρανία. Η όποια ένοπλη σύγκρουση ξεσπάσει εκεί δεν μπορεί να είναι μεταξύ της Ρωσίας και της εξαιρετικά αδύναμης στρατιωτικά Ουκρανίας.
Θα είναι μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης. Όπου Δύση εννοείτε ότι μιλάμε για το NATO. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ονομαστεί και Γ’ Παγκόσμιος;

Οι Ευρωπαίοι , ο ένας μετά τον άλλο επιχειρούν να πιέσουν στρατιωτικά τη Μόσχα. Πρώτα η Γερμανία και μετά η Γαλλία ανακοίνωσαν την προώθηση αεροσκαφών τους για πτήσεις προστασίας των χωρών της Βαλτικής! Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Ρωσία και ο Πούτιν να ανεχτούν τέτοιες “πιέσεις”. Οι οποίες προς το παρόν προφανώς έχουν περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα.

Το παιχνίδι που προσπαθεί να παίξει η Δύση
-ΗΠΑ και Ευρώπη- στην Ουκρανία δεν είναι εύκολο και ταυτόχρονα είναι και επικίνδυνο. Οποιαδήποτε στρατιωτική κλιμάκωση επιχειρηθεί είναι αδύνατον να μην απαντηθεί άμεσα από τη Ρωσία. Και αυτό δεν αποκλείει η φαινομενικά “ελεγχόμενη” ουκρανική κρίση να οδηγηθεί σε καταστάσεις ανεξέλεγκτες,απρόβλεπτες και επικίνδυνες. onalert.gr