Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Πόλεμος στην εκκλησία για τον οικουμενισμό. Αν τα γεγονότα προχωρήσουν πάμε για σχίσμα;

Άναψαν τα αίματα πριν από λίγα λεπτά στο Διορθόδοξο Κέντρο στη Πεντέλη κατά τη διάρκεια, της ομιλίας του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στη περίπτωση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος, επισημαίνοντας πως δεν επέδειξαν για το πρόσωπό του την ίδια ευαισθησία οι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Επίσης ο κ. Χρυσόστομος, φανερά ενοχλημένος από την κριτική που δέχθηκε για το κείμενο του σχετικά με την απόφαση της ΔΙΣ, που αφορούσε την προφυλάκιση Εφραίμ, προσπάθησε να δώσει την δίκη του απάντηση.
Εκείνη την στιγμή παρενέβη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, ο οποίος κάλεσε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας να σταματήσει, τονίζοντας ότι "δεν είναι εδώ το μέρος για να απαντήσετε".
"Δεν μπορείτε να εγκαλείτε την Ι. Σύνοδο δημόσια, θα τα πούμε αύριο στη Σύνοδο....", υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας.
Ο κ. Χρυσόστομος αμέσως του απάντησε ως εξής: «Θα μου κόψετε τον λόγο; Θα μου κλείσετε το στόμα;»
«Να προσέχετε τις λέξεις που χρησιμοποιείτε, γιατί δεν ξέρετε την δυναμική τους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.
Ενώ ο Μητροπολίτης Γλυφάδας απάντησε πάλι: «Και εσείς να προσέχετε, γιατί έχω τα γραπτά σας…»
Αμέσως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ζήτησε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να βάλουν Δι΄ευχών.
Διαβάστε επίσης το σχετικό δημοσίευμα της Romfea.gr, που αναφέρεται στο άρθρο του Μητροπολίτη Μεσσηνίας και το οποίο προκάλεσε την "ιερή" κοντρά μεταξύ των δύο Ιεραρχών.