Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Έχουν ξεγράψει την εφεδρεία του στρατού στην Ελλάδα αλλα στο Ισραήλ όχι.

Συνεχής είναι η εκπαίδευση των εφέδρων στο Ισραήλ, λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Για το λόγο αυτό οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις διεξάγουν ασκήσεις κινητοποίησης εφέδρων, προκειμένου να δοκιμαστεί το σύστημα.
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, μεγάλος αριθμός εφέδρων στρατιωτών και αξιωματικών, από όλες τις ειδικότητες των Όπλων που υπηρετούν σε ένα σχηματισμό κρούσης, κινητοποιήθηκαν στα πλαίσια άσκησης, μεταβαίνοντας σε Μονάδες Επιστράτευσης, την στιγμή που ηχούσαν οι σειρήνες για επίθεση με πυραύλους.
Σύμφωνα με συνταγματάρχη του σχηματισμού, η άσκηση βασίστηκε στα διδάγματα του δεύτερου πολέμου στο Λίβανο και στην επιχείρηση στη Γάζα, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα απειλή. Τόνισε ότι δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούν και ότι οι ικανότητές τους είναι πολύ υψηλές!
Ασκήσεις αυτού του είδους διεξάγονται πολλές φορές εντός του έτους. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι αυτή η άσκηση διεξήχθη βάσει σεναρίου που προέβλεπε τη διεξαγωγή βομβαρδισμού των σημείων συγκέντρωσης των εφεδρικών μονάδων, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
defence-point.gr