Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Μόνο προδοσία μπορεί να χαρακτηριστεί η μειώσει των Ε.Δ όταν γνωρίζεται ότι η Τουρκία ετοιμάζεται…

Η Τουρκία λόγω της παραβατικής της δραστηριότητας σε ολόκληρη πλέον την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αποτελεί σημαντική απειλή για τη χώρα μας η οποία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προασπίσει τα εθνικά της συμφέροντα.
Αυτά τα ενδιαφέροντα υπογράμμισε με σαφή αλλά άκρως διπλωματικό λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσο η Τουρκίας αποτελεί για την Ελλάδα «απειλή» και το κατά πόσο η Αθήνα είναι σε θέση να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες (εδώ βέβαια γελάνε καλόπιστα με την ερώτηση)…
Η απάντηση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ είναι ενδεικτική της επιφυλακτικότητας με την οποία ακόμα και η πλέον ανεκτικές κυβερνήσεις, δηλαδή οι ελληνικές, αντιμετωπίζουν την Άγκυρα. Η ενδιαφέρουσα απάντηση του Γ. Δελαβέκουρα έχει ως εξής, αναφορικά με το ζήτημα των αμυντικών προμηθειών αφού παρέπεμψε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο την αποτρεπτική της ικανότητα, προκειμένου να διασφαλίζει την προάσπιση της εθνικής της κυριαρχίας».
Σχετικά δε με την Τουρκία και το κατά πόσο αποτελεί απειλή για την χώρα μας αφού υπογράμμισε πως «η Ελλάδα επιθυμεί τη βελτίωση των σχέσεων με τη χώρα αυτή» και πως «η βελτίωση των σχέσεων μπορεί να προέλθει μόνο από το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της εθνικής κυριαρχίας της κάθε χώρας» συμπλήρωσε πως η Αθήνα περιμένει «από την Τουρκία να έχει μια συμπεριφορά η οποία θα είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο». Επειδή όμως «εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις, εξακολουθούν ενέργειες οι οποίες δημιουργούν ένταση» η Ελλάδα «προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, διπλωματικές και άλλες, προκειμένου να διαφυλάττει την εθνική της κυριαρχία».
Με λίγα λόγια η Αθήνα φαίνεται να δυσπιστεί απέναντι στις πρωτοβουλίες της Άγκυρας ενώ λαμβάνει τα μέτρα της – διπλωματικά αλλά και στρατιωτικά – για την αντιμετώπιση των καθημερινών αλλά και δυνητικών προκλήσεων.
Να τον πιστέψουμε; Το άμεσο μέλλον θα δείξει.
defence-point.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Η μείωση των εξοπλισμών στις ένοπλες δυνάμεις δεν οφείλεται λόγω του μνημονίου. Τα τελευταία 10 χρόνια οι μειώσεις σε εξοπλισμούς και σε έμψυχο δυναμικό, μεθοδεύτηκαν έτσι ώστε η Ελλάδα να μην καταστεί κανένα εμπόδιο σε κάθε εχθρική πράξη της Τουρκίας. Το μέλλον θα δείξει αν είναι προδοσία, αλλα τότε θα είναι αργά!