Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο υπηρέτης του σιωνισμού Άλεξ Ρόντος στα βαλκάνια.

Πάλι ο Άλεξ Ρόντος... Για να δούμε τι δεν θα πάει καλά αυτή τη φορά. Γιατί τις δύο προηγούμενες, διαμελίστηκε η Γιουγκοσλαβία και έγινε η σύρραξη Γεωργίας-Ρωσίας. Η πληροφορία λοιπόν ότι ο «σκιώδης» αυτός (όσο και ύποπτος, δεδομένου ότι μετείχε μέχρι και σε επιτροπή του... Κογκρέσου των ΗΠΑ!) συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου κόβει βόλτες στα Βαλκάνια (Βελιγράδι και Σκόπια, μεταξύ άλλων) ως πρέσβης εκ προσωπικοτήτων της Ελληνικής Δημοκρατίας, φέροντας μάλιστα ελληνικό διπλωματικό διαβατήριο, επανέφερε εφιάλτες.
Ακούστε και τα χειρότερα: οι «πρωτοβουλίες» του τύπου αυτού, γίνονται χωρίς να γνωρίζει τίποτα ο ΥΠΕΞ, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος αιφνιδιασμένος δήλωσε: «Όπως γνωρίζετε, ο Ρόντος είναι πολύ καλός γνώστης της περιοχής των Βαλκανίων. Υπήρξε και στο παρελθόν συνεργάτης του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Ρόντος, όμως, σήμερα δεν έχει καμία θεσμική θέση, δεν υπάρχει καμία θεσμική συνεργασία με τον κ. Ρόντο, αλλά μπορούν άτομα όπως ο Ρόντος ή άλλοι να μεταφέρουν τα ελληνικά μηνύματα, αυτό είναι ευπρόσδεκτο. Αλλά, να το ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει καμία θεσμική σχέση μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών, της ελληνικής κυβέρνησης και του Ρόντου».

Για να δείτε πως ασκείται η εξωτερική πολιτική της χώρας μας και τι σεβασμό έχουν στην κυβέρνηση για τους θεσμούς... Ήταν η πρώτη φορά που οι δημοσιογράφοι είδαν τόσο «μαγκωμένο» τον κατά τα άλλα επαρκέστατο κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος κατά γενική ομολογία τα πάει πολύ καλά. Όταν ρωτήθηκε για τον Έλληνα από την Τανζανία, δεν ήξερε τι να πει... Ήταν δε, εμφανώς αμήχανος. Προσέξτε την ερώτηση του δημοσιογράφου: «Ποιος είναι ακριβώς ο θεσμικός ρόλος του κ. Ρόντου; Γιατί εχθές ο κ. Δρούτσας είπε ότι ο κ. Ρόντος συνομιλεί με την πλευρά των Σκοπίων για την επίλυση του ονόματος, χωρίς ο ίδιος να έχει οργανώσει καμία επίσημη διαπραγμάτευση ως αρμόδιος υπουργός». «Ο κ. Δρούτσας, επειδή ρωτήθηκε ειδικά για τον κ. Ρόντο, είπε ότι κάποιος μπορεί να μεταφέρει μηνύματα γιατί γνωρίζει την όλη υπόθεση, αυτό είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που είπατε. Δεν υπάρχει παράλληλη διαδικασία και σίγουρα δεν υπάρχει και μυστική διπλωματία... Δεν είναι σύμβουλος και δεν κάνει παράλληλες διαδικασίες όπως λέτε.». Και τότε, τι ακριβώς κάνει; Και μη χειρότερα! Ποιος είναι;

Ο Εφιάλτης αυτοπροσώπως
Το παρελθόν του Ρόντου μιλά από μόνο του. Πρόκειται για μεταπράτη των αμερικανικών συμφερόντων. Συμμετέχει στη Διεθνή Επιτροπή για τα Βαλκάνια, όπου συμμετέχει πλειάδα αριστερών πολιτικών που έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί στις χώρες τους και προώθησαν όλοι μαζί την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου, ζητώντας την ένταξη όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων ως το 2014 στις ευρωατλαντικές δομές. Πριν από λίγα χρόνια, ο Άλεξ Ρόντος (μιλά φτωχά ελληνικά, έλκει την καταγωγή του από τη Λακωνία, όπου θέλει να... πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ!) βρέθηκε στο πλευρό του αμερικανόφιλου και αμερικανοτραφή Γεωργιανού προέδρου, Μιχαήλ Σαακασβίλι. Το τι έγινε εκεί, είναι γνωστό τοις πάσι. Κι όμως, αυτός ο κατά τα άλλα επί σειρά ετών συνεργάτης του Παπανδρέου, κατάφερε να τα αρπάξει και από την κυβέρνηση Καραμανλή και συγκεκριμένα την ΥΔΑΣ του ΥΠΕΞ, αποσπώντας χρηματοδοτήσεις μέσω μιας ΜΚΟ στην οποία μετείχε.