Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

Τελικά τι είναι το κοράνιο; Και η σχέση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

"ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟ" ή "ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ";
Στίς Η.Π.Α πρό μηνών συνετελέσθη μία, ας την πούμε, ιεροσυλία! Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ. κ. Βαρθολομαίος, ευρισκόμενος στην Ατλάντα, επισκέφθηκε τις εκεί κεντρικές Υπηρεσίες της Coca Cola, όπου Γενικός Διευθυντής είναι o κύριος Μουχτάρ,τουρκικής καταγωγής. Τελειώνοντας την προσφώνησή του ο Πατριάρχης μας του προσέφερε ως δώρο ένα αντίτυπο του Κορανίου, λέγοντάς του τα εξής σημαντικά λόγια:
 «Έχω ένα μικρό αναμνηστικό. Μικρό και σπουδαίο αναμνηστικό για την Δάφνη και τον Μουχτάρ. Αυτό είναι το Άγιο Κοράνι. Το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων αδελφών μας».
Το φραστικό -και όχι μόνο- αυτό λάθος παρέβλεψαν και παρεσιώπησαν όλοι οι ανά τόν κόσμο Ορθόδοξοι Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι, Μητροπολίτες, Επίσκοποι και λοιποί ιερωμένοι! Άφησαν ανυπεράσπιστη την Ορθόδοξη Διδασκαλία! Αποδέχθηκαν σιγηλοί τήν πατριαρχική βλασφημία, δηλ. την εξίοωση της Αγίας Γραφής και του Κορανίου!
Θέλετε από υπερβολικό σεβασμό, θέλετε από σκοπιμότητες και συμβιβασμούς, θέλετε από δειλία οι απανταχού Ορθόδοξοι Ιεράρχες δεν ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας στο θεολογικό ή έστω φραστικό αυτό πατριαρχικό ατόπημα! Μόνον ένας κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο Αρχιμ. π. Νικόδημος Πετρόπουλος, είχε το θάρρος να ελέγξει ευπρεπώς τον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας κ. Βαρθολομαίο, στον Οποίο μάλιστα απέστειλε και μερικά αντίτυπα της Αγίας Γραφής, για να τα προσφέρει ως δώρο κάθε φορά που είναι ανάγκη.
Η σοφή και δίκαιη αυτή ενέργεια του προαναφερθέντος Αρχιμανδρίτου δημοσιογραφικά έπεσε στο κενό μόνο καί μόνο επειδή ο καλός αυτός κληρικός έχει χαρακτηρισθή ως "ζηλωτής"!

Να όμως ότι η Πρόνοια του Θεού επέφερε την διόρθωση του πατριαρχικού ολισθήματος στον ίδιο τόπο, τις ΗΠΑ, διά στόματος ενός Προτεστάντη θρησκευτικού λειτουργού, του πάστορος κ. Τέρι Τζόουνς, απο τη Φλόριντα των ΗΠΑ, ο οποίος κατά τόν πιο εκκωφαντικό τρόπο χαρακτήρισε το Κοράνιο ως "Βιβλίο του Διαβόλου", απειλώντας μάλιστα ότι τό Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου ε.έ. θα παρέδιδε στην πυρά 200 περίπου αντίτυπα του βιβλίου αυτού!

Και μόνον η εξαγγελία της ενεργείας αυτής έφερε γενική αναστάτωση στην Παγκόσμια Κοινότητα! Τελικά ο πάστορας, πιεζόμενος φορτικώς, δεν πραγματοποίησε την απειλή του, κατώρθωσε όμως το ακατόρθωτο! Στον πατριαρχικό χαρακτηρισμό "το Άγιο Κοράνιο" αντέταξε το δικό του χαρακτηρισμό, ότι το Κοράνιο όχι απλώς δεν είναι άγιο, αλλά πολύ περισσότερο είναι "το βιβλίο του Διαβόλου".

 Έτσι λοιπόν με την επενέργεια αυτή του Παναγίου Πνεύματος ήλθε το δίκηο στόν τόπο του. Βέβαια εμείς είχαμε καταγγείλει από πολύ ενωρίς το πατριαρχικό αυτό ολίσθημα με προηγούμενη σχετική ανάρτηση, είχαμε δε ετοιμάσει και νεώτερη απάντηση εξ αφορμής δηλώσεων του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, την οποίαν όμως δεν είχαμε δημοσιοποιήσει μόνο και μόνο επειδή μας κατηγορούν, ότι στρεφόμεθα συχνά κατά του Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου. Είναι χιλιοειπωμένο εκ μέρους μας, ότι ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΑΧΟΜΕΘΑ τον Πατριάρχη μας, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τυχόν ολισθήματα, τα οποία κατα καιρούς σημειώνει. Είμαστε βέβαιοι, ότι ακόμη και για τό ζήτημα του Κορανίου κάποιος απ' αυτούς, οι οποίοι συντάσσουν τους λόγους του Πατριάρχου, προέβη στον χαρακτηρισμό αυτό για να ικανοποιήσει τον κ. Μουχτάρ, ο δέ Πατριάρχης μας ανέγνωσε το χειρόγραφο, χωρίς ίσως να αντιληφθή το θεολογικό λάθος. Διότι με κανένα τρόπο το Κοράνιο δεν μπορεί να χαρακτηρισθή ως ΑΓΙΟ βιβλίο.

Παρά ταύτα ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ.κ. Βαρθολομαίος οφείλει με νεώτερη δήλωσή Του να επανορθώσει τό λάθος Του. Διότι δεν μπορεί ένας Πάστορας να είναι ορθοδοξότερος του Οικουμενικού Πατριάρχου των Ορθοδόξων πιστών!

Έπειτα από τα παραπάνω προβαίνουμε λοιπόν τώρα στην ανάρτηση ενός κειμένου, που ήταν έτοιμο από καιρό, αλλά παρέμενε αδημοσίευτο μόνο και μόνο για να μη ξύνουμε πληγές στο ιερό Σωμα της Ορθοδοξίας!

mkka.blogspot.com