Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

O Θεσσαλονίκης καλεί την Κυβέρνηση να τοποθετηθεί για την πορεία των εθνικών θεμάτων

Να ενημερώσει το λαό για την πορεία των εθνικών θεμάτων και ιδιαιτέρως για το "σκοπιανό" κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς την Κυβέρνηση ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Όπως είπε, κατά τις τελευταίες δύο ημέρες (που η πολιτική ηγεσία βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη) «για τα εθνικά μας θέματα δεν έγινε καμία συζήτηση». Μάλιστα προέτρεψε τους δημοσιογράφους να θέσουν το ερώτημα και κατά την σημερινή συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο Πρωθυπουργός. Ο ίδιος πάντως διαβεβαίωσε τους πιστούς που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, που τέλεσε στον Ναό του Αγίου Δημητρίου, πως θα μιλήσει για τα εθνικά θέματα και τις όποιες εξελίξεις την ερχόμενη Κυριακή.
«Καταλαβαίνετε την επιθυμία μου και την εσωτερική μου διάθεση να σας λέγω και να σας μεταφέρω την αλήθεια του Ευαγγελίου κάθε Κυριακή.
Και κάθε Κυριακή όταν έχω νεότερα να σας ενημερώνω και γι’ αυτά που αφορούν τα εθνικά μας θέματα με πρώτο για όλη την Ελλάδα αλλά και για εμάς τους Μακεδόνες το σκοπιανό πρόβλημα και για τα οποία θέματα τα εθνικά ουδεμία συζήτηση εγένετο εν τη πόλη της Θεσσαλονίκης από προχθές μέχρι σήμερα. Εύχομαι τώρα το μεσημέρι στην συνέντευξη με τους δημοσιογράφους οι οποίοι εκμαιεύουν από τους πολιτικούς τις σκέψεις τους, τα σχέδια και τις απόψεις τους να έχουμε πάνω σε αυτό το μεγάλο και ζέον θέμα» σημείωσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ο οποίος εμμέσως υπέδειξε και την ερώτηση που θα έπρεπε να απαντήσει ο Πρωθυπουργός.

 «Τι γίνεται με τα εθνικά μας και το εθνικό μας θέμα; Γιατί πολλά λέγονται» είπε ο κ.Άνθιμος και προανήγγειλε: «Όπως και να έχει το θέμα, Θεού θέλοντος, από της πλευράς μας θα σχολιάσουμε την επόμενη Κυριακή». Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο βράδυ στο Βελίδειο Συνεδριακό Κέντρο, λίγο πριν την ομιλία του Πρωθυπουργού, ο δυναμικός Μητροπολίτης Άνθιμος είχε μια σύντομη αλλά θερμή συζήτηση με τον κ.Γιώργο Παπανδρέου. Κατά πληροφορίες ο κ.Άνθιμος εξέφρασε τη συμπάθειά του στον Πρωθυπουργό ο οποίος το μεσημέρι του Σαββάτου δέχθηκε επίθεση από διαδηλωτή που πέταξε το παπούτσι του.

«Όλοι να ζητούμε την ειρήνη που είναι η μεγάλη δωρεά στη ζωή των ανθρώπων και που διακυβεύεται τόσο πολύ στις ημέρες μας και τους καιρούς μας» είπε στο κήρυγμά του ο κ.Άνθιμος και πρόσθεσε ότι σήμερα σε όλο τον κόσμο πλεονάζει πλέον ο «Homo Economicus, o Οικονομικός Άνθρωπος που αν κυριαρχήσει τότε χάνεται ο κόσμος».

http://www.amen.gr/