Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΓΔΜ:νέο κέντρο ακραίου ισλαμισμού στα Βαλκάνια. Ελληνική διαπραγμάτευση του ονόματος, με τρομοκράτες στα παρασκήνια!

Υπό τον τίτλο «Η ʽΜακεδονίαʼ νέο κέντρο ακραίου ισλαμισμού στα Βαλκάνια», ανυπόγραφο άρθρο της POLITIKA αναφέρει ότι το φαινόμενο του ισλαμικού φονταμενταλισμού στην ΠΓΔΜ προκαλεί τις ανησυχίες των Σκοπίων, αφού εσχάτως παρατηρείται ραγδαία αύξηση του αριθμού των ουαχαμπιτών σε σχέση με τους μουσουλμάνους που ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα με τον παραδοσιακό τρόπο.
 Ως ενδεικτική υπενθυμίζεται πρόσφατη απόφαση της ισλαμικής κοινότητας στην ΠΓΔΜ για την αποπομπή του Ραμαντάν Ραμαντάνι, ιμάμη ενός τεμένους στα Σκόπια, ο οποίος φέρεται να είναι ηγέτης των ουαχαμπιτών της ΠΓΔΜ. Ο εκπρόσωπος της ισλαμικής κοινότητας στην ΠΓΔΜ, Γιακούμπ Σελιμόβσκι, τόνισε ότι «τα τελευταία δέκα χρόνια οι ουαχαμπίτες έγιναν πιο επιθετικοί στην ʽΜακεδονίαʼ, στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη» και ότι πρόκειται για «μια καταστροφική, ριζοσπαστική και εξτρεμιστική ομάδα, η οποία φιλοδοξεί να ηγηθεί της ισλαμικής κοινότητας».  
Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Γιασμίνα Μιρόνσκι, οι μουσουλμάνοι της ΠΓΔΜ επιβεβαιώνουν ότι δέχονται πιέσεις ώστε να αλλάξουν τον τρόπο προσευχής και να αποδεχθούν τις πρακτικές των ουαχαμπιτών, οι οποίοι τους προσφέρουν σε αντάλλαγμα χρήματα και αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου. Κατά την κα Μιρόνσκι μεγάλη είναι η επιρροή του κέντρου ουαχαμπιτών στην Αυστρία, από το οποίο εκπορεύονται όλες οι δραστηριότητες των ουαχαμπιτών στην Ευρώπη, καταλήγει το άρθρο.