Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Η διαμάχη για το τζαμί του Ground Zero είναι ενορχηστρωμένη από την CIA;

Φανταστείτε την έκπληξή μου όταν έμαθα ότι το λεγόμενο τζαμί του Ground Zero συνδέεται με τη την CIA. Γράφοντας ο Mark Ames, στον New York Observer, μίλησε για αυτές τις συνδέσεις την Παρασκευή. Ο Ames σημειώνει ότι η “Δεξιά” (οι ‘neocons’ – νεοσυντηρητικοί) απεικονίζει τον ιμάμη Feisal Abdul Rauf (είναι ο ιμάμης του υπό ανακατασκευή τζαμιού και ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης “Cordoba Ιnitiative”), ως άτομο που συμπαθεί τους τρομοκράτες και έχει δεσμούς με τη Χαμάς και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Αλλά εν τω μεταξύ, οι σχέσεις της ομάδας που βρίσκεται πίσω από το αμφιλεγόμενο τζαμί, με την CIA και το Υπουργείο Άμυνας δεν είναι γνωστές”, γράφει.
Ο Ames συνδέει την οργάνωση ‘Cordoba Initiative’ (όνομα που παραπέμπει στην ομώνυμη ισπανική πόλη όπου Άραβες,
Χριστιανοί και Εβραίοι συμβίωναν ειρηνικά για περισσότερα από 800 χρόνια), που βρίσκεται πίσω από το τζαμί με τον R. Leslie Deak, έναν “σύμβουλο επιχειρήσεων” της εταιρίας ‘Patriot Defense Group’, προφανώς μια εταιρεία – βιτρίνα της CIA. Ένας από τους «στρατηγικούς συμβούλους» της εταιρείας είναι πρώην αναπληρωτής διευθυντής των επιχειρήσεων της CIA, ο οποίος «διαχειρίστηκε την τοποθέτηση προσωπικού της CIA, σε όλον τον κόσμο, και σχεδόν το ήμισυ των πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων προϋπολογισμό της» και «υπηρέτησε ως επικεφαλής της Παράνομης Αμερικανικής Υπηρεσίας, (America’s Clandestine Service), της επιχειρησιακής απάντησης της CIA στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

 “Άλλοι σύμβουλοι που περιλαμβάνονται στην εταιρία είναι πρώην τεσσάρων αστέρων Στρατηγός, που διοίκησε την αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (U.S. Special Operations Command) και την προσπάθειά της στον κατασκευασμένο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Το τρίο συμπληρώνεται με την παρουσία ενός τραπεζίτη.

Ο πατέρας του Leslie Deak ήταν πρώην ανώτατος διοικητής των υπηρεσιών πληροφοριών κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου για την OSS (πρόδρομος της CIA) και ήταν ο ιδρυτής του ‘Deak-Perera’, μία εταιρία διακίνησης ξένου νομίσματος και χρυσού που είχε κατηγορηθεί από μία Προεδρική Επιτροπή το 1984, για οργανωμένο έγκλημα ξεπλύματος χρημάτων για το Κολομβιανό καρτέλ των ναρκωτικών. Η CIA είναι γνωστή για τις διασυνδέσεις της με το παγκόσμιο παράνομο εμπόριο ναρκωτικών.

Ο Mark Ames τοποθετεί, με ασφάλεια, την όλη υπόθεση στην ψευτο-διάκριση ‘δεξιάς-αριστεράς’. Η εταιρία ‘Cordoba Initiative’ και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα διαμάχης που έχει σχεδιαστεί για να κάνει ζημιά στους “μετριοπαθείς και προοδευτικούς που βλέπουν την Νέα Υόρκη, και το έθνος στο σύνολό του, ως ένα ανεκτικό ‘χωνευτήρι’, και να ενισχύσει την δημαγωγία και των δύο πλευρών [και] που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φέρει μία οπισθοδρόμηση στις ‘διαθρησκειακές σχέσεις’. Επίσης, θα βοηθήσει να μπουν εμπόδια στο Δημοκρατικό Κόμμα. Κάτι που ακριβώς θα μπορούσε να είναι και το κεντρικό σημείο”, γράφει ο Ames.

Το τζαμί του Ground Zero δεν έχει καμία σχέση με το σαμποτάρισμα των μετριοπαθών ή των Δημοκρατικών (που ως επί το πλείστον χαύτουν το παραμύθι ότι οι μουσουλμάνοι μας μισούν για την ελευθερία μας). Αντ ‘αυτού, η εκδήλωση είχε ως στόχο να δώσει νέα ώθηση στον κατασκευασμένο «Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας» (GWOT) που εξαπέλυσε η CIA, με το γραφείο – φάντασμα για να τροφοδοτήσει εκ νέου την τρομο-υστερία, ύστερα από μια σειρά αποτυχημένων τρομοκρατικών ενεργειών, από ανίδεους, όπως ο μη – βομβιστής Νιγηριανός που έκρυβε εκρηκτικά στο παντελόνι του, την ημέρα των Χριστουγέννων, και οι μη – βομβιστές στην Times Square της Νέας Υόρκης, με τα δοχεία αερίου για μπάρμπεκιου. Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο που η διαμάχη εκτυλίχθηκε κατά τις εβδομάδες πριν από την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Τόσο η Χαμάς όσο και η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι εργαλεία μυστικών υπηρεσιών. Η Χαμάς βοηθήθηκε άμεσα από την ισραηλινή αντικατασκοπία ως αντιστάθισμα για την PLO. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είχε τεθεί πολύ καιρό πριν από την Βρετανική αντικατασκοπεία.

 “Η ουσία είναι ότι η επιτυχία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας δεν θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί χωρίς την έγκριση της βρετανικής διοίκησης», γράφει ο Peter D. Goodgame. Η CIA είχε επίσης ενδιαφερθεί για την αξιοποίηση της Αδελφότητας. “Σύμφωνα με την πράκτορα της CIA Miles Copeland, οι Αμερικανοί άρχισαν να ψάχνουν για έναν μουσουλμάνο Billy Graham (γνωστός ευαγγελικός ιεροκήρυκας, με υψηλές διασυνδέσεις) περίπου από το 1955 … Όταν η εύρεση ή η δημιουργία ενός μουσουλμάνου Billy Graham δεν πέτυχε, η CIA άρχισε να συνεργάζεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.”

ΠΗΓΗ