Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Απίστευτα πράγματα στη Θεσσαλονίκη - Επιτρέπονται οι συναυλίες αλλά όχι οι πιστοί στη λιτανεία του Αγίου Δημητρίου


 Σε απίστευτες αποφάσεις προχωρά η κυβέρνηση, που επέλεξε να πραγματοποιούνται οι συναυλίες καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη και να απαγορεύεται η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου με συνοδεία πιστών!

Στις συναυλίες μάλιστα αγκαλιάζονται και χορεύουν χωρίς μάσκες, ενώ η λιτάνευση της εικόνας θα γινόταν (γιατί δεν θα γίνει με κόσμο) με μάσκες και όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τους πιστούς.

Οι τελευταίοι μόλις πληροφορήθηκαν ότι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παραστούν στη λιτάνευση της εικόνας του αγίου Δημητρίου, αντέδρασαν με παραστάσεις προς τους ιερείς του ναού.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Αθανασίου, ο οποίος τόνισε για τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, παραμονή της μεγάλης εορτής, ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά πέριξ του ιερού ναού, αλλά όχι «στην κανονικότητα άλλων χρονικών περιόδων. Οπωσδήποτε περιορισμένα. Και οπωσδήποτε χωρίς να ακολουθήσουν οι πιστοί αλλά και χωρίς να προηγηθεί η λαμπρότητα των εποχών της κανονικότητας. Θα γίνει μια πολύ σύντομη λιτανεία πέριξ του ναού, ίσως και στον δρόμο της Αγίου Δημητρίου», ξεκαθάρισε.

Για την επίσημη δοξολογία της 26ης Οκτωβρίου, είπε ότι την οργανωτική ευθύνη φέρει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η είσοδος στον ναό θα επιτρέπεται μόνο στους προσκεκλημένους.

Και ακόμη ανέφερε: «Για να μη δημιουργηθεί συνωστισμός στον προαύλιο χώρο, το προσκύνημα θα συνεχιστεί στο πλαϊνό κλίτος του ναού. Δεν θα υπάρχει επαφή της κεντρικής δοξολογίας με το προσκύνημα. Οι προσκυνητές φέτος δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν καθόλου μέσα στον ναό, εφόσον και στην ακολουθία θα είναι πολύ περιορισμένος ο αριθμός».


https://www.pronews.gr/thriskeia/1025365_apisteyta-pragmata-sti-thessaloniki-epitrepontai-oi-synaylies-alla-ohi-oi-pistoi