Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

«Καμπανάκι» για τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα: «Σε οριακή κατάσταση λόγω αναστολών και πανδημίας»

 

Παρότι από 1η Σεπτεμβρίου έως τώρα εμβολιάστηκε το 10% όσων υγειονομικών αρνούνταν, ο αριθμός που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας παραμένει στις 7.000 εξαιτίας όσων παρήλθε το εξάμηνο νόσησης, αλλά και όσων «κόπηκαν» από τις επιτροπές για μη εμβολιασμό για λόγους υγείας.

Σε καθεστώς αναστολής εργασίας, χωρίς αμοιβή και ασφάλιση, εξακολουθούν να βρίσκονται χιλιάδες υγειονομικοί των δημοσίων νοσοκομείων λόγω του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού που εφαρμόζεται από την 1η Σεπτεμβρίου.

Όπως είχε ανακοινωθεί από τα ίδια τα όργανα της ΠΟΕΔΗΝ περί τα μέσα του περασμένου Αυγούστου οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί ήταν περίπου 10.000, ενώ στη συνέχεια ο αριθμός μειώθηκε φτάνοντας περί τις 7.000.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο Sputnik είπε ότι ένα ποσοστό 10% των μη εμβολιασμένων μετά την εφαρμογή του μέτρου έσπευσε να εμβολιαστεί και επέστρεψε στην εργασία του, όμως ο αριθμός των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή είναι σχεδόν ο ίδιος.

Αυτά είναι τα πιο 3 εγωιστικά ζώδια. Εγωισμός πέρα από τα όρια

«Από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τώρα έχει εμβολιαστεί περίπου το 10% του προσωπικού, αλλά ταυτόχρονα άλλο τόσο προσωπικό έχει βγει σε αναστολή γιατί τελείωσε το εξάμηνο νόσησης (σ.σ. και δεν προχώρησαν σε εμβολιασμό) ή απορρίφθηκαν από τις υγειονομικές επιτροπές (σ.σ. οι λόγοι υγείας που επικαλέστηκαν για να μην εμβολιαστούν)» εξήγησε ο κ. Γιαννάκος.

Επισήμανε δε, ότι με όλα αυτά τα δεδομένα «το ποσοστό είναι το ίδιο, δηλαδή περίπου 7.000 είναι σε αναστολή».

Ο κ. Γιαννάκος τόνισε ότι τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στη λειτουργία τους εξαιτίας των αναστολών και κυρίως «όλα τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας που είναι οριακή η κατάσταση εξαιτίας και του κύματος της πανδημίας».

Πρόσθεσε ότι σε συνάντηση που είχε η ΠΟΕΔΗΝ με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να λυθεί το θέμα και να επιστρέψουν στις εργασίες τους οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή, «προτείναμε να γίνονται δύο rapid test την εβδομάδα και μέτρα προστασίας».

«Θεωρούμε ότι με τον τρόπο αυτό δεν υπάρχει κίνδυνος, με δεδομένο ότι και τώρα έχουμε 250 συναδέλφους οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι και νοσούν στο σπίτι τους βέβαια, γιατί παίζει ρόλο το εμβόλιο. Αλλά όμως οι 250 μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Γι' αυτό λέμε ότι και τα μέτρα προστασίας χρειάζονται αφού όπως έχει ειπωθεί ο ένας κολλάει 25 ακόμα κι από τους εμβολιασμένους. Γι' αυτό λέμε "μέτρα προστασίας σε όλους"» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ πρόσθεσε και άλλη μία παράμετρο με βάση την οποία, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω το μέτρο της αναστολής:

«Οι συνάδελφοι αυτοί βρίσκονται έξω, υπάρχει θυμός, φανατισμός κ.λπ. Αν αυτοί οι άνθρωποι επιστρέψουν στα νοσοκομεία, με την κουβέντα και τη συζήτηση θα πειστούν. Τώρα έτσι είναι πάρα πολύ δύσκολο να πειστούν και ακούγονται από κάποιους απόψεις οι οποίες εμάς δεν μας εκφράζουν γιατί στις συγκεντρώσεις τους παρεισφρέουν και μη υγειονομικοί» κατέληξε ο κ. Γιαννάκος.


https://sputniknews.gr/20211015/kampanaki-gia-ta-nosokomeia-sti-voreia-ellada-se-oriaki-katastasi-logo-anastolon-kai-pandimias-18990142.html