Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Τουρκικές ασκήσεις σε Αιγαίο & Μεσόγειο μαζί με Κατάρ, Αζερμπαϊτζάν, Μπαγκλαντές, Λιβύη & Πακιστάν!



Δημιουργεί «τουρκομουσουλμανικό» άξονα εναντίον της Ελλάδας
H Άγκυρα θα πραγματοποιήσει πολυεθνική άσκηση στο Αιγαίο όπου θα συμμετάσχουν δυνάμεις από Αζερμπαϊτζάν, Πακιστάν, Κατάρ, Λιβύη, Μπαγκλαντές ως απάντηση στις κοινές ελληνογαλλικές ασκήσεις.
H Τουρκία το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει δύο θαλάσσιες ασκήσεις. Μία στην πλευρά του Αιγαίου και μία στην Αν. Μεσόγειο.

Στην άσκηση της Ανατολικής Μεσογείου που θα γίνει στις 1 Νοεμβρίου θα μετάσχουν και ειδικές δυνάμεις από το Πακιστάν.

Επί της ουσίας η Άγκυρα δημιουργεί έναν «τουρκομουσουλμανικό» άξονα ως αντίβαρο στις συμμαχίες της Ελλάδας με την Γαλλία και τις χώρες του Κόλπου, δηλαδή τα ΗΑΕ και την Σ.Αραβία.

Σημειώνεται ότι ήδη πραγματοποιούνται κοινές ασκήσεις ειδικών δυνάμεων Τουρκίας, Κατάρ και Πακιστάν στην Άγκυρα.

Δημοσιεύτηκαν εικόνες από την κοινή άσκηση από το τουρκικό ΥΠΑΜ.

Τα τουρκικά ΜΜΕ λένε πως με αυτές τις ασκήσεις η Τουρκία προειδοποιεί την Ελλάδα.

Εδώ όμως προκύπτει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας για την Ελλάδα καθώς στο ελληνικό έδαφος διαβιούν χιλιάδες Πακιστανοί και Μπαγκλαντεσιανοί (οι οποίοι είναι και αυτοί πρώην Ανατολικοπακιστανοί για όσους δεν το ξέρουν).

Αυτό σημαίνει πως σε ένα πολεμικό ελληνοτουρκικό επεισόδιο, οι πληθυσμοί αυτοί θα μπορούσαν να αναλάβουν επιβλαβή δράση στο εσωτερικό της χώρας.

Φυσικά, και η συμμετοχή της Λιβύης είναι ζήτημα καθώς όσο ακόμα τουλάχιστον έχει την τουρκόφιλη μεταβατική κυβέρνηση διάκειται σαφώς με εχθρική στάση απέναντι στην Ελλάδα.

Δεν εγγυάται κανείς ότι αυτό θα αλλάξει μετά τις προεδρικές και βουλευτικές λιβυκές εκλογές.

Άλλωστε η βοήθεια της Ελλάδας προς την πλευρά του Χαλίφα Χάφταρ δεν είναι κάτι που θεωρείται αξιομνημόνευτο.

Αυτό που επιχειρεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι να εξαπλώσει την τουρκική επιρροή όχι μόνο στη μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη αλλά εν τέλει στο σύνολο των μουσουλμανικών πληθυσμών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.