Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Όλα γίνονται για την Ρωσία, συμφωνίες, εξοπλισμοί στοχεύουν ποιο πάνω απο την Τουρκία...


Η Ρωσία «βρυχάται» κατά της συμφωνίας Αθήνας-ΗΠΑ: Μιλά για «απαραίτητα στρατιωτικά αντίμετρα» & στοχοποιεί την Αλεξ/πολη

 Άμεση ήταν η απάντηση της Μόσχας στην υπογραφή της συμφωνίας ΗΠΑ-Ελλάδας, καθώς ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοβ, έβαλε στο «στόχαστρο» τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα και κυρίως στην Αλεξανδρούπολη. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρέσβης αναφερόμενος στην αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη, «το πλησίασμα των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία, θα προκαλέσει τα απαραίτητα ρωσικά στρατιωτικά αντίμετρα». Ο Α. Μάσλοβ πρόσθεσε πως η Μόσχα «τάσσεται κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς» και χαρακτήρισε τη πολιτική που εφαρμόζει η Δύση ως «εσφαλμένη» και «κοντόφθαλμη», κάνοντας παράλληλα λόγο για «επιθετικές και μη φιλικές κινήσεις».

Οι δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά το ότι η εμβάθυνση της εμπλοκής της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς που ξετυλίγονται στη περιοχή δεν έχουν στόχο την ασφάλεια, αλλά αντίθετα, αυξάνουν τους κινδύνους για το λαό, μετατρέποντας περιοχές όπως η Αλεξανδρούπολη σε «μαγνήτη» των «στρατιωτικών αντίμετρων», δηλαδή στόχους για τους αντιπάλους των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Να θυμίσουμε εδώ ότι Αλεξανδρούπολη ενδιέφερε ιδιαιτέρα τους Αμερικανούς γιατί θέλουν να την χρησιμοποιήσουν ως «βατήρα» από όπου θα μεταφέρουν τα στρατεύματα τους στο πεδίο της Μαύρης Θάλασσας εναντίον των Ρώσων σε περίπτωση ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου.

Tην ίδια στιγμή ο Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε πως η Ρωσία θεωρεί την Ελλάδα ως πολύ φιλική χώρα και υπάρχει ένας πολύ καλός διάλογος.

«Θεωρούμε την Ελλάδα ως πολύ φιλική χώρα, και έχουμε πολύ καλό πολιτικό διάλογο», ενώ τονίζει πως οι ελληνορωσικές σχέσεις μπορούν να ενδυναμωθούν ακόμη περισσότερο, μετά και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν τα ρωσικά αεροσκάφη Beriev-200 και Ilyushin-76 στην κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού.

«Είμαι βέβαιος πως υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές και είναι κοινή η βούληση κι από τις δυο πλευρές» σχολίασε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ουσιαστικά με πολύ ευγενικό τρόπο ο Ρώσος πρέσβης μας προειδοποιεί ότι η Αλεξανδρούπολη και οι υπόλοιπες περιοχές θα τεθούν υπό στόχαστρο των ρωσικών πυρηνικών αλλά και συμβατικών δυνάμεων.


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/1025401_antedrase-i-mosha-gia-tin-symfonia-elladas-ipa-tha