Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Ζαχάροβα: Οι σχέσεις ΝΑΤΟ - Ρωσίας χειρότερες από ό,τι στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου


 Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, χαρακτηρίζει τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, ως τις «χειρότερες» από ό,τι ήταν στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Οι σχέσεις μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας είναι τώρα χειρότερες από ό,τι την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου εξαιτίας των πράξεων της Συμμαχίας και του γραμματέα της, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε την Πέμπτη (21/10) η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Οδήγησαν τις σχέσεις μας σε μία κατάσταση στην οποία δεν ήταν ούτε τις πιο "δύσκολες" στιγμές του Ψυχρού Πολέμου», είπε η Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου.

Το ΝΑΤΟ ουσιαστικά «έθαψε» το Συμβούλιο Ρωσίας - ΝΑΤΟ, απορρίπτοντας την επικοινωνία σε στρατιωτικό επίπεδο, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

«Ναι, έχουμε ακούσει μία άλλη δήλωση από τον Στόλτενμπεργκ σχετικά με την υποτιθέμενη ετοιμότητά του να συζητήσει θέματα ασφάλειας με τη Ρωσία. Τι να πω; Πρακτικά, δεν υπάρχει τίποτα πίσω από αυτούς τους ισχυρισμούς. Καταρχάς, μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα νόημα σε αυτούς», τόνισε η Ζαχάροβα, συμπληρώνοντας ότι η Μόσχα αμφισβητεί ότι μπορεί το οτιδήποτε να συζητηθεί με τους επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

https://sputniknews.gr/20211021/zaharova-oi-sheseis-nato---rosias-heiroteres-apo-oti-stin-epohi-toy-psyhroy-polemoy--19283658.html