Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Κίνα: Εμβολιάζουν τα 3χρονα τη στιγμή που η χώρα μπαίνει σε καραντίνα λόγω αναποτελεσματικότητας εμβολίων


Ο Covid-19 εξαπλώνεται και πάλι στην Κίνα!  Όπως ανακοινώθηκε μεγάλες περιοχές της αχανούς χώρας πέρασαν σε ένα καθεστώς μερικού lockdown, παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, ακόμα και με τρεις δόσεις,

 οπότε ή τα κινεζικά εμβόλια αποδεικνύονται ολικώς ή μερικώς άχρηστα (όπως και τα αντίστοιχα, το αμερικανικο-γερμανικό Pfizer/BioNTech, τα αμερικανικά Moderna και Jonhson & Jonhson και το βρετανικό-σουηδικό AstraZeneca) ή συμβαίνει κάτι άλλο. Παρ’ όλα αυτά ορισμένες τοπικές κυβερνήσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις που απαιτούσαν τα παιδιά ηλικίας 3-11 ετών να εμβολιαστούν.

Ο πρώην εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτάγκους λέει στο «Fox & Friends Weekend» ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα δεν έχει αναλάβει ποτέ την ευθύνη για την παγκόσμια πανδημία.

Η επέκταση της εκστρατείας εμβολιασμού έρχεται καθώς τμήματα της Κίνας λαμβάνουν νέα μέτρα καταστολής για να προσπαθήσουν να εξαλείψουν μικρές εστίες.

Οι κάτοικοι σε περιοχές της Εσωτερικής Μογγολίας έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους λόγω της επιδημίας εκεί.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανέφερε ότι 35 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, τέσσερα από αυτά στο Γκανσού.

Άλλα 19 κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας, ενώ άλλα είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα. Η Κίνα έχει εφαρμόσει lockdown, καραντίνες και υποχρεωτικές δοκιμές για τον ιό καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και έχει εξουδετερώσει σε μεγάλο βαθμό τα κρούσματα τοπικής μόλυνσης, ενώ έχει εμβολιάσει πλήρως 1,07 δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πληθυσμό των 1,4 δισεκατομμυρίων.

Τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εμβόλια της Κίνας, από τη Sinopharm και τη Sinovac, είχαν δείξει αποτελεσματικότητα στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και μετάδοσης του ιού, με βάση δημόσια δεδομένα, παρ’ όλα αυτά η χώρα φαίνεται πως δεν είναι έτσι.

Οι επαρχίες Χουμπέι, Φουτζιάν και Χαϊνάν εξέδωσαν όλες ειδοποιήσεις επαρχιακού επιπέδου που ειδοποιούσαν νέες απαιτήσεις εμβολιασμού, ενώ μεμονωμένες πόλεις στην επαρχία Ζετζιάνγκ και την επαρχία Χουνάν έχουν επίσης εκδώσει παρόμοιες ανακοινώσεις.

Πολλές αναπτυσσόμενες χώρες έμειναν έξω από τον αγώνα για να λάβουν εμβόλια από δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες όπως η Pfizer και η Moderna και αγόρασαν κινεζικά εμβόλια.

Η Κίνα έχει στείλει περισσότερες από 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της. Ακόμη και με την ευρεία οικιακή και παγκόσμια χρήση, δεν είναι κάθε γονέας καθησυχασμένος για το εμβόλιο, επικαλούμενος λιγότερα δημόσια διαθέσιμα δεδομένα για τα εμβόλια. Η Wang Lu, η οποία ζει στη νότια πόλη Fuzhou στην επαρχία Fujian, είπε ότι δεν βιάζεται ιδιαίτερα να εμβολιάσει τον 3χρονο γιο της. «Απλώς δεν είμαι πολύ βέβαιη σχετικά με το προφίλ ασφάλειας του εμβολίου, επομένως δεν θέλω πραγματικά να τον εμβολιάσω, τουλάχιστον δεν θέλω να είμαι η πρώτη», είπε η Wang.

Το Sinovac ξεκίνησε μια δοκιμή αποτελεσματικότητας με 14.000 παιδιά συμμετέχοντα σε πολλές χώρες τον Σεπτέμβριο. Η έγκρισή του στην Κίνα βασίστηκε σε μικρότερες δοκιμές φάσης 1 και φάσης 2.

Η βολή Beijing της Sinopharm εγκρίθηκε επίσης με βάση μικρότερες δοκιμές φάσης 1 και φάσης 2. Αυτά δημοσιεύτηκαν αργότερα σε περιοδικά με κριτές. Αυτή η φωτογραφία που κυκλοφόρησε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua δείχνει μια εναέρια άποψη κατοίκων που βρίσκονται στην ουρά για να λάβουν μια μπατονέτα για το τεστ κορωνοϊού κατά τη διάρκεια μαζικών δοκιμών στην περιοχή Xingqing του Yinchuan στην αυτόνομη περιοχή Ningxia Hui της βορειοδυτικής Κίνας το Σάββατο.

https://www.ygeiamasnews.gr/astheneies/epidimies/70253/kina-emvoliazoun-ta-3xrona-ti-stigmi-pou-i-xora-mpainei-se-karantina-logo-anapotelesmatikotitas-emvolion/