Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Με τις ευλογίες των Η.Π.Α

ΝΥ Times: Το Κοσσυφοπέδιο έγινε γόνιμο έδαφος της Τρομοκρατίας
«Κάθε Παρασκευή, λίγα χιλιόμετρα από το άγαλμα του Μπιλ Κλίντον, που το έστησαν οι Αλβανοί γιατί βοήθησε τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου,  εκατοντάδες νέοι  γενειοφόροι άνδρες γονατίζουν στο πεζοδρόμιο για να προσευχηθούν,
έξω από ένα αυτοσχέδιο τζαμί, ένα κτήριο πρώην αποθήκης επίπλων»

Με αυτό το κείμενο ξεκινά η εφημερίδα «New York Times» γράφοντας για την επίδραση του θρησκευτικού ριζοσπαστισμού στο Κοσσυφοπέδιο, που βρίσκεται υπό την επιρροή της Σαουδικής Αραβίας με την μεγάλη χρηματοδότηση προς αυτό, όπως σημειώνει η «gazetatema.net».

Η συλλογή των κοινωνικών στοιχείων οδηγούν  στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια κοινωνία που απειλείται σαφώς από τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό.

Η δημοσιογράφος Καρλότα Γκάλ, υπενθυμίζει ότι πριν από λίγο οι Κοσοβάροι ήταν ο πλέον φιλο-αμερικανικός λαός στον κόσμο (χωρίζοντας τους από τη Σερβία, την οποία βομβάρδισαν για να τους βοηθήσουν).
«Από τότε, κάτω από τα μάτια των Αμερικανών αξιωματούχων, η Σαουδική Αραβία με τα χρήματά της,  ανέπτυξε την επιρροή της και μεταμόρφωσε την περιοχή αυτή ως μια μουσουλμανική κοινωνία, μια πηγή του ισλαμικού εξτρεμισμού και μια ζωντανή αρτηρία των τζιχαντιστών».


Κατά τα δύο τελευταία χρόνια η αστυνομία εντόπισε 314 ενεργούς τζιχαντιστές, συμπεριλαμβανομένων δύο βομβιστών αυτοκτονίας, 44 γυναικών και 28 παιδιών.


Το Κοσσυφοπέδιο είναι η μόνη περιοχή στην Ευρώπη που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων οι οποίοι προσχώρησαν  στην τρομοκρατική ομάδα του Ισλαμικού κράτους

Σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times», το Κοσσυφοπέδιο έχει τα θλιβερά πρωτεία από εξτρεμιστές κληρικούς και οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία, η οποία ενεργεί μέσω φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, ιδιωτών ή αραβικών κρατικών δομών.

Ο Φάτος Μακόλι, διευθυντής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Κοσσυφοπεδίου,  δήλωσε ότι στα δύο τελευταία χρόνια, 67 άτομα έχουν προσαχθεί στη δικαιοσύνη, 14 ιμάμηδες συνελήφθησαν και 19 οργανώσεις έκλεισαν, Σήμερα στο Κόσοβο υπάρχουν 800 τζαμιά, από τα οποία τα 240 χτίσθηκαν μετά τον πόλεμο, μέσα στην τελευταία δεκαετία κυρίως,  και αυτά κατηχούν τη νέα γενιά των Κοσοβάρων στη διδασκαλία του Ουαχάμπι (εκδοχή της Σαουδικής Αραβίας για τον ισλαμισμό).

«Η ριζοσπαστικοποίηση γίνεται ορατή όταν μερικά κορίτσια αρνούνται να σφίξουν το χέρι ή να μιλήσουν σε άνδρες της οικογένειάς τους», αυτό είναι σημείο ενδεικτικό της ριζοσπαστικοποίησης.

 Επιπλέον, οι θρησκευτικοί ηγέτες έχουν απειλήσει ότι θα στρέψουν τους πιστούς να διαπράξουν πράξεις βίας κατά ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων και πολιτικών (που έχουν άλλη άποψη για το Ισλάμ).
Το δημοσίευμα αναφέρει διάφορες λεπτομέρειες των πιστών του ριζοσπαστικού Ισλάμ, που φθάνουν σε ακρότητες και μέσα στον οικογενειακό κύκλο των μουσουλμάνων και ότι πολλοί γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν ενταχθεί στο ISIS,
 αγνοούν ή κρύβουν  τις δραστηριότητές τους.

http://www.echedoros-a.gr/2016/05/times.html