Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Στην Ελλάδα ο Πούτιν την Παρασκευή

Στις 27 και 28 Μαΐου θα επισκεφθεί την Ελλάδα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε χώρα της ΕΕ εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, θα συζητηθούν «ζητήματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας και επενδύσεων, περιλαμβανομένης της υλοποίησης κοινών προγραμμάτων στον ενεργειακό τομέα».
«Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην πολιτιστική και ανθρωπιστική συνεργασία (...) στο πλαίσιο των εορτασμών το 2016 της χιλιετηρίδας της (μοναστικής) ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος».
Ο πατριάρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλος θα επισκεφθεί επίσης την Ελλάδα από τις 27 έως τις 29 Μαΐου για να συμμετάσχει στους εορτασμούς αυτούς.
«Στις 27 Μαΐου, ελπίζω να επισκεφθώ το όρος Άθως και να παραμείνω εκεί έως τις 29 Μαΐου, εορτάζοντας με τους κατοίκους του Αγίου Όρους και πολυάριθμους προσκυνητές τη χιλετηρίδα από την πρώτη αναφορά σε ένα ρωσικό μοναστήρι στο όρος Άθως», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα.