Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Η Ρωσία αναγκάζεται να στρέψει τα πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη

Η εγκατάσταση αμερικανικών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων (PRO) στην Ευρώπη, δεν την προστατεύουν αλλά αυξάνουν, απλώς, το πυρηνικό δυναμικό της.
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε σύσκεψη για την ανάπτυξη στρατιωτικών συγκροτημάτων στη χώρα, σύμφωνα με το ‘Kross που επικαλείται το πρακτορείο Itar Tass
«Έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μπορούν να εξαπατούν τον οποιοδήποτε, ότι δεν είναι απειλή για τη Ρωσία ή ότι είναι ένα εξαιρετικό αμυντικό σύστημα. Οι συμμετέχοντες σε αυτό το τραπέζι, σε αυτήν τη συνάντηση, είναι αδύνατο να πεισθούν. Αυτά δεν είναι κατά βάση αμυντικά συστήματα, είναι μέρος της στρατηγικής πυρηνικής δύναμης των Ηνωμένων Πολιτειών που εξάγεται  προς την περιφέρεια (της)», δήλωσε ο Πούτιν.
Ο πρόεδρος είπε ότι η εγκατάσταση αυτών των συστημάτων γίνεται σιωπηρά στην Ανατολική Ευρώπη. Τόνισε ότι οι άνθρωποι που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις για ανάπτυξη των αμυντικών συστημάτων στη χώρα τους, γνωρίζουν ότι μέχρι τώρα έχουν ζήσει ειρηνικά και με ασφάλεια, αλλά με την εγκατάσταση των συστημάτων αυτών, η Ρωσία αναγκάζεται να σκεφθεί την αντιμετώπιση αυτών των απειλών (από τις χώρες αυτές).
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, εξήγησε ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ αποτελούν κατάφωρη παραβίαση της σύμβασης για τους πυραύλους μέσου και μικρού βεληνεκούς, επειδή οι εκτοξευτές που εγκαταστάθηκαν στη Ρουμανία μπορούν να χρησιμοποιήσουν βλήματα μεσαίου και μικρής εμβέλειας
 
Νωρίτερα, αυτήν την εβδομάδα, σε μια στρατιωτική βάση στη νότια Ρουμανία, αναπτύχθηκαν τα πρώτα στοιχεία της αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον διαβεβαιώνει ότι η αντιπυραυλική ασπίδα δεν στρέφεται κατά της Ρωσίας.