Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ποιός θέλει να σπάσει αυτή την συμμαχία; Την ΄νέα΄ φιλία πληρώνουν με πολλά μηνύματα τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα της Αιγύπτου και της Ρωσίας

«Γέφυρα φιλίας 2015»: Ξεκίνησαν τα κοινά ναυτικά γυμνάσια Ρωσίας-Αιγύπτου στη Μεσόγειο
Η Ρωσία και η Αίγυπτος, μεταξύ των οποίων έχει αρχίσει μια προσέγγιση μετά την εκλογή του προέδρου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι,
άρχισαν σήμερα κοινά ναυτικά στρατιωτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο, τα οποία θα διαρκέσουν έως την Κυριακή, ανακοίνωσε το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό.
«Σήμερα το πρωί, σκάφη του ρωσικού και του αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού (...) απέπλευσαν από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας», ανακοίνωσε στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο πλοίαρχος Βιατσεσλάβ Τρουχάτσοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
«Τις επόμενες ημέρες, τα σκάφη των δύο στόλων θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις αντιαεροπορικής άμυνας, έρευνας και διάσωσης πλοίου που αντιμετωπίζει πρόβλημα και έρευνας για ύποπτα σκάφη», πρόσθεσε.
Το καταδρομικό Moskva, ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, συμμετέχει στα γυμνάσια αυτά, όπως και ένα αποβατικό πλοίο, ένα καταδρομικό και ένα δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμού του ρωσικού Πολεμικου Ναυτικού.
Η Αίγυπτος ανέπτυξε από την πλευρά της δύο φρεγάτες, δύο καταδρομικά και ένα δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμου.
Αυτά τα ναυτικά γυμνάσια, με την ονομασία «Γέφυρα φιλίας 2015», είναι οι πρώτες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας και της Αιγύπτου.