Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Καμμένος: Αν δεν σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία κίνδυνος… ατυχήματος

Να σταματήσει τις προκλήσεις ζήτησε από την Τουρκία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, καλώντας εκ νέου τη γείτονα χώρα να αντιληφθεί ότι οι προκλητικές συμπεριφορές της δημιουργούν πρόβλημα και στην ίδια, δεν βοηθούν στη βελτίωση των σχέσεων και προειδοποιώντας ξανά για τον κίνδυνο ατυχήματος.
Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την έξαρση των προκλήσεων και πως οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αναχαιτίζοντας ό,τι εισέρχεται στο FIR Αθηνών κατά παράβαση των διεθνών κανόνων και ακολουθώντας τα προβλεπόμενα όσον αφορά στις παραβάσεις των κανόνων ναυσιπλοίας. Υλοποιούνται οι σχεδιασμοί της στρατιωτικής ηγεσίας, σημείωσε.
Επίσης είπε ότι και ο ίδιος ενημερώνει τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ και τους υπουργούς Άμυνας της ΕΕ, σημειώνοντας ότι και με τον Τούρκο ομόλογό του προτιμά να συνομιλεί σε αυτό το επίπεδο, καθόσον, όπως είπε, εκτιμά ότι μία προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία τους δεν θα ωφελούσε. Οι αρχηγοί ΓΕΑ και ΓΕΕΘΑ επικοινωνούν με τους Τούρκους ομολόγους τους κατόπιν σχετικών οδηγιών, συμπλήρωσε.
Οι σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας έγιναν στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου, για τις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων που διοργανώνει το υπουργείο το πενθήμερο από 17 έως 22 Μαΐου στην Αθήνα.