Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Οι «Χάρλεϊ» της Ορθοδοξίας

Οι Ρώσοι «Λύκοι της Νύχτας» σε προσκυνηματικό ταξίδι στην Ελλάδα
Στον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο, έκαναν την πρώτη στάση της περιοδείας τους στην Ελλάδα τα μέλη της ρωσικής λέσχης μοτοσικλετιστών

Οι Λύκοι της Νύχτας, που πραγματοποιούν επίσκεψη-προσκύνημα σε θρησκευτικούς προορισμούς της χώρας μας. Οι τσοπεράδες με τα δερμάτινα μπουφάν πάρκαραν τις μηχανές τους έξω από τον ιερό ναό και στη συνέχεια μπήκαν μέσα και προσευχήθηκαν κρατώντας στα χέρια τους εικόνες αγίων.


Η επίσκεψή τους εντάσσεται, όπως είχαν αναφέρει οι ίδιοι σε συνέντευξη Τύπου, στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 1.000 ετών ρωσικής παρουσίας στη μοναστική κοινότητα του Αγίου Ορους και στην επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν στη μοναστική πολιτεία του Αθω, που είναι προγραμματισμένη για τις 28 Μαΐου.
Τα μέλη της ομάδας αναφέρθηκαν στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών, που αποτέλεσαν κίνητρο για την απόφασή τους να ταξιδεύσουν στη χώρα μας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αφιερωματικού έτους «Η Ελλάδα στη Ρωσία και η Ρωσία στην Ελλάδα 2016».

Οι Λύκοι της Νύχτας είναι μια ομάδα Ρώσων μοτοσικλετιστών που «οργώνουν» τη ρωσική επικράτεια οδηγώντας μεγάλες μηχανές Harley- Davidson, στις οποίες έχει «αδυναμία» ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η λέσχη τους ιδρύθηκε το 1989 και αριθμεί 6.000 μέλη σε όλη την Ευρώπη. Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν περίπου 25 άτομα

dimokratianews.gr