Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

1000 χρόνια η Ρωσία στο περιβόλι της Παναγίας!

Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για τα 1000 χρόνια των Ρώσων στο Άγιον Όρος
Ολοκληρώνονται σιγά - σιγά οι προετοιμασίες για τον εορτασμός των 1000 χρόνων παρουσίας των Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος, σύμφωνα με τον πληρεξούσιο εκπρόσωπο του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν κ. Αλέξανδρο Μπεγλόβ.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μπεγλόβ, ανέφερε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα αρχίσουν τον Μάιο του 2016
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Πούτιν έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για την προετοιμασία των εορτασμών, ενώ η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε και τον προϋπολογισμό των προετοιμασιών της επετείου.
Οι εκπρόσωποι της ρωσικής κυβέρνησης βρίσκονται σε καθημερινή σχεδόν επικοινωνία με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, εκπροσώπους της Ιεράς Κοινότητας και εκπροσώπων Μονών.
Να αναφερθεί ότι όλα γίνονται με σεβασμό προς την αγιορειτική μοναστική παράδοση, ενώ υπάρχουν σκέψεις για αποκατάσταση αρχιτεκτονικών μνημείων που αφορά την διατήρηση της πνευματικής κληρονομιάς των Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος.
Ο πληρεξούσιος εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε και στα έργα αποκατάστασης της Μονής Παντελεήμονος, τα οποία έγιναν με την στήριξη της Ρωσίας.
«Οι συμμετοχή των αρχών, των εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας, δημοσίων οργανώσεων και της Εκκλησίας, δείχνει εθνική συνείδηση της ιστορίας» δήλωσε ο κ. Μπεγλόβ.
Κλείνοντας ο κ. Αλέξανδρος Μπεγλόβ τόνισε ότι «ο εορτασμός των 1000 χρόνων της ρωσικής παρουσίας στο Άγιον Όρος, δεν αφορά μόνο την Ρωσία αλλά ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο.»
romfea.gr