Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Και ανακοίνωση εναντίον του Μίκη από τα όργανα της Άγκυρας!

Και άλλη πρόκληση από τα κωμικά ανθυπορουφιανίδια της (αυτοφερόμενης ως) B.T.T.A.D.K., ήτοι «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης». Οι εν λόγω απροκάλυπτες πρακτοράντζες της Τουρκίας (και του Προξενείου της στην Κομοτηνή), που ως μοναδικό τους στόχο έχουν τη διεθνή κατασυκοφάντηση της χώρας μας για…έλλειμμα δημοκρατίας (!!!) και την υπόσκαψη της εθνικής ασφάλειας της Θράκης, δια της συστηματικής προωθήσεως της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του φασιστοκεμαλοθωμανισμού, έπιασαν και τον Μίκη Θεοδωράκη στο στόμα τους, «συνιστώντας» του να προσέχει τι λέει για τους…Τούρκους της Θράκης.Τους πείραξαν, βλέπετε, τα όσα είπε για το Προξενείο ο Μίκης (κατά την παρουσίασαη της “Σπίθας”), μνημονεύοντας βεβαίως απλώς τα αυτονόητα, αυτά που και εμείς λέμε και γράφουμε εδώ και τόσα χρόνια. Απολαύστε λοιπόν εσείς τώρα το περίσσευμα του θράσους των προξενικών ανθυποτζουτζέδων, όπως το δημοσίευσε η τουρκοφυλλάδα «Μπιρλίκ» στις 16-12-2010 και το μετέφρασε το αδελφό μας ιστολόγιο http://tourkikanea.wordpress.com:

B.T.T.A.D.K.: ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Μετά τις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη σχετικά με την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, ήρθε γραπτή ανακοίνωση από την Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ¨Συνιστούμε να επανεξετάσει τις απόψεις και τις ανακοινώσεις του σχετικά με τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:
“Με κατάπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη -που είναι από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της χώρας μας- σχετικά με την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Θέλουμε να τονίσουμε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης με ανησυχία και έκπληξη είδαν τον κύριο Θεοδωράκη να δείχνει την μειονότητα μας ως εθνικό κίνδυνο.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης αντιμετωπίζει με ανησυχία και απογοήτευση τέτοιου είδους δηλώσεις που στοχοποιούνε και εντάσσουν στους κινδύνους την Τουρκική Κοινότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία σέβεται απόλυτα το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας.

Λαμβάνοντας υπόψιν πως ο κύριος Θεοδωράκης είναι ένας παγκόσμιος καλλιτέχνης ο οποίος προσπαθεί να δείξει τον δρόμο στον κόσμο, συνιστούμε να επανεξετάσει τις απόψεις και τις ανακοινώσεις του σχετικά με τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, των οποίων τα δικαιώματα είναι εγγυημένα από διεθνείς συνθήκες και σύμφωνα, και θα έπρεπε με βάση τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, να στηριχθούνε στο θέμα της ελευθερίας έκφρασης, του συνεταιρίζεσθαι καθώς και στην διαφύλαξη και ανάπτυξη του πολιτισμού τους. Θέλουμε να τονίσουμε πως τέτοιου είδους ανακοινώσεις έρχονται σε αντίθεση με τον στόχο για δημοκρατία και ομαλή συμβίωση στην περιοχή μας και στην χώρα μας .

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”
ΠΗΓΗ