Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τουρκικό πολεμικό σκάφος στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η Αγκυρα επιστρέφει τις τελευταίες ημέρες σε πρακτικές στο Αιγαίο που φαινόταν να έχει σταδιακά εγκαταλείψει, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες της ελληνικής κυβέρνησης για τις προθέσεις της. Για δεύτερη φορά λοιπόν μέσα σε λίγες ημέρες, τουρκικό πολεμικό σκάφος, συγκεκριμένα η κορβέτα «Bodrum» εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα.
Η τουρκική κορβέτα βρέθηκε τις βραδινές ώρες της 21ης Δεκεμβρίου σε διεθνή ύδατα του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στη συνέχεια ακολουθώντας νοτιοδυτική πορεία εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Ευβοίας και Σκύρου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Στη συνέχεια ακολουθώντας νοτιοανατολική πορεία κινήθηκε σε διεθνή ύδατα του κεντρικού Αιγαίου. Σε όλη τη διάρκεια της κίνησης της παρακολουθείτο από ελληνικά πολεμικά πλοία.
Οι δύο πρόσφατες τουρκικές... κρουαζιέρες πρέπει να συνδυαστούν και με τη διπλή υπέρπτηση που έγινε χθες σε Φούρνους και Αγαθονήσι από σχηματισμό οκτώ τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται από ό,τι φαίνεται και ο ετήσιος «πόλεμος της τσιπούρας» στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων με τουρκικές εφημερίδες να γράφουν ακόμη και για παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων από ελληνικά αλιευτικά σκάφη.

ΠΗΓΗ