Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Οι Τούρκοι βολτάρουν στο Αιγαίο και εμείς κάνουμε οικονομία στον Στρατό!

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν “εμπορικά πλοία”, γιατί η κυβέρνηση το έκανε “γαργάρα”, η τουρκική φρεγάτα F-247 TCG SALIΗ REIS ευρισκόμενη νοτίως Ρόδου , κινήθηκε με δυτική πορεία νότια Κυκλάδων σε Διεθνή Ύδατα. Νότια της Μήλου πήρε πορεία βόρεια και ξεκίνησε το ταξίδι της προς την Αττική. Στις 04.30 μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα βορειοδυτικά της Μήλου και βγήκε στο κεντρικό αιγαίο από τον Καφηρέα, στις 07.15 έχοντας ανοικτά όλα τα ηλεκτρονικά της συστήματα και μπαίνοντας ανάμεσα στα ελληνικά πολεμικά σκάφη που ασκούντο.
Στη συνέχεια, ακολουθώντας πάντα βόρεια πορεία, εισήλθε ανενόχλητη στις 03.00 τα ξημερώματα εντός Εθνικών Χωρικών Υδάτων, πέρασε μεταξύ Κέας - Μακρονήσου και στη συνέχεια διαπλέοντας το στενό Καφηρέα, κινήθηκε με βορειοανατολική πορεία σε Διεθνή Ύδατα, προς περιοχή Κεντρικού Αιγαίου.
Όπως πάνε τα πράγματα, η Τζιά σε λίγο θα θεωρείται προάστειο της Άγκυρας, αφού η ελληνική κυβέρνηση έχει αποτιμήσει, ίσως μετά από συμβουλές των “συμβούλων” του πρωθυπουργού, ότι η καλύτερη μέθοδος για να αντιμετωπίζεται η τουρκική επιθετικότητα είναι αυτή του στρουθοκαμηλισμού. Όπως μάλιστα αναφέρουν εξειδικευμένες ιστοσελίδες, αρχικά ο σχεδιασμός ήταν να μην διαρρεύσει η είδηση, για να μην χαλάσει το “προφίλ” της κυβέρνησης. Οι Τούρκοι όμως έπλεαν πολύ κοντά σε εμπορικά σκάφη, τα οποία ανέφεραν το περιστατικό. Έτσι αναγκάστηκε το πρωί και ενώ η φρεγάτα είχε ήδη αποχωρήσει να ανακοινώσει τι είχε συμβεί.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα defencenet, είναι η 12η φορά που τουρκικά σκάφη διαπλέουν στον Σαρωνικό. Μία φορά κάθε μήνα, έτσι ώστε να παγιώνεται και το ... δικαιωμά τους! Η χώρα μας από την άλλη αναρωτιόμαστε εάν έχει διαμαρτυρηθεί “εντόνως” 12 φορές ή μετά τις 10 αποφάσισε ότι δεν αξίζει τον κόπο ούτε καν να διαμαρτύρεται! Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια πηγή, στα ελληνικά σκάφη που βρισκόντουσαν στην περιοχή, δόθηκε η διαταγή να μην πλησιάσουν το τουρκικό.

Την ίδια περίπου στιγμή και ενώ στο Αιγαίο η χώρα μας ταπεινώθηκε για μια ακόμη φορά, στην Ελληνική Βουλή, ο Γιώργος Καρατζαφέρης υπέβαλλε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, σχετικά με τις επικοπές στα αμυντικά προγράμματα της χώρας. Όπως αναφέρει στην ερώτησή του (η οποία κατά πάσα πιθανότητα και αν εμφανιστεί ο πρωθυπουργός θα συζητηθεί την παρασκευή) “Η οικονομική κρίση έχει πλήξει όλο το φάσμα της ζωής αυτής της χώρας. Μοιραία, μέρος του βάρους κλήθηκαν να σηκώσουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις με επώδυνες περικοπές, όχι μόνο σε μισθούς και επιδόματα, αλλά και σε επίπεδο εξοπλισμών και λειτουργικών δαπανών, που έχουν αντίκτυπο στην άμυνα της χώρας.”

Ρωτάει ως εκ τούτου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εάν με δεδομένη την τουρκική επιθετικότητα είναι απάντηση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας η περικοπή κρίσιμων αμυντικών προγραμμάτων, ενώ παραμένουν ανοιχτές άλλες "πληγές" απ΄ όπου χάνονται εκατομμύρια; Πώς θα διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η αποτρεπτική ικανότητα της χώρας εν μέσω αυτής της κρίσης;

Είναι δεδομένο ότι η ελληνική οικονομική κρίση, ωθεί πολλούς στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου να συμπεραίνουν χαιρέκακα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πια να ακολουθήσει την Τουρκία, ούτε καν σε επίπεδο εξοπλισμών, ενώ η γεωπολιτική τους ανάπτυξη είναι πλέον σε εντελώς διαφορετικά επίπεδα. Γι' αυτό και κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους.

Για τους “νεοέλληνες” τα οπλικά συστήματα, είναι χαμένα λεφτά. Προτιμούν να μοιράζονται αυτά στους κηφήνες που τα “παίρνουν” από παντού. Και αυτό διότι, δεν πιστεύουν ότι μπορεί κάτι να ταράξει την μακαριότητά τους. Εάν όμως συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι αργά για κλάμματα. Δυστυχώς στην κυβέρνηση επικρατεί η νοοτροπία του Θεόδωρου Πάγκαλου, που θεωρεί τους ήρωες Έλληνες πιλότους, αντιπαραγωγικούς. Ως εκ τούτου, μάλλον αυτή θα είναι η απάντηση. Κάποιοι πιστεύουν ότι με ζεϊμπέκικα δίνονται λύσεις.

Θα μπορούσε όμως κανείς να απαντήσει στον Γιώργο Καρατζαφέρη από την άλλη, ότι εάν αγοράζεις όπλα, θα πρέπει να έχεις και τα... καρύδια να τα χρησιμοποιήσεις. Αλλιώς είναι πραγματικά τζάμπα λεφτά. Γιατί σήμερα, και με δεδομένα περιστατικά όπως αυτό που αναφέραμε στην αρχή, τι τα κάνουμε και αυτά τα όπλα που έχουμε; τα υπερσύγχρονα σκάφη; Άντε το πολύ πολύ να τα χρησιμοποιούν για χώρο δεξιώσεων τίποτε νεόπλουτοι!

Δημήτρης Παπαγεωργίου
ΠΗΓΗ