Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ετοιμάζουν προβοκατόρικες ενέργειες με στόχο την επιβίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Με στόχο την πρόκληση σοβαρής αναστάτωσης, το διχασμό του λαού και την περιχαράκωση σε διάφορα ψευδοϊδεολογήματα, δήθεν «αριστεριστές», ετοιμάζουν προβοκατόρικες ενέργειες, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες αποσκοπούν στην «ανακάλυψη φασιστικών και ρατσιστικών» οργανώσεων.
Τα περιθωριακά αυτά άτομα που υποκινούνται, εκτρέφονται και συντηρούνται οικονομικά από συγκεκριμένους κύκλους, δρουν επί του παρόντος στο κέντρο αστικών περιοχών, κυρίως της Λευκωσίας και μέχρι στιγμής κάνουν αισθητή την παρουσία τους με συνθήματα απαξιωτικά για την πατρίδα, το έθνος, τη θρησκεία, την εργασία, εναντίον των κυπρίων και υπέρ – δήθεν - των λαθρομεταναστών.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι υπαίθριες συγκεντρώσεις τους στην παλιά Λευκωσία και στη Λάρνακα, έχουν αντικατασταθεί από πιο οργανωμένες συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους, στις οποίες ακούγονται υβριστικές κορώνες για ότι αφορά τον Ελληνισμό, δίδεται η εικόνα δήθεν της αναρχίας και της πάλης κατά του κατεστημένου και γενικά έχουν μεταφερθεί εμπειρίες και πρακτικές, που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα και έχουν προκαλέσει σοβαρή ζημιά στη χώρα.

Μία από τις πρακτικές που μετέρχονται στην Ελλάδα ανάλογες οργανώσεις είναι η προβοκάτσια. Αυτή η μέθοδος συζητείται έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα σ’ αυτούς τους κύκλους και δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον, να υπάρξουν τέτοιες ενέργειες.

Πιθανοί στόχοι των προβοκατόρων είναι τζαμιά, ξένοι, ακόμα και τουρκοκύπριοι, καθώς η επιδίωξη πάει σε πολιτικό βάθος και θα καταβληθεί προσπάθεια να δωθεί η εικόνα, ότι στην Κύπρο υπάρχουν «φασίστες», «ρατσιστές», «νεοναζί», «ακραίοι εθνικιστές» κτλ.

Οι ηγέτες αυτών των ομάδων καλύπτονται πολιτικά και κοινωνικά και όπως έχουμε προαναφέρει συντηρούνται οικονομικά από συγκεκριμένους κύκλους, οι οποίοι αποσκοπούν στην επίτευξη του στόχου, για διχασμό, πολιτική τρομοκρατία και εμπέδωση στις μάζες του λαού της δήθεν πολυπολιτισμικότητας.

Βασικός άξονας των θέσεων των κύκλων αυτών είναι επίσης ότι το κυπριακό είναι δήθεν πρόβλημα ταξικό, πρόβλημα της πάλης των τάξεων και στις δύο κοινότητες και όχι πρόβλημα εισβολής – κατοχής και επιβίωσης του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Πάντως, μέχρι στιγμής αυτά τα περιθωριακά στοιχεία, εφόσον έχουν και πολιτικο – κοινωνική κάλυψη, δρουν ανενόχλητα και έχουν καταντήσει ειδικά το κέντρο της παλιάς πόλης της Λευκωσίας άντρο και γκέτο, χωρίς να έχει υπάρξει καμία παρέμβαση από την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι λιγοστοί κάτοικοι της περιοχής, Ελληνοκύπριοι, αλλά ακόμα και οι νόμιμοι ξένοι εργαζόμενοι, βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας.

ΠΗΓΗ