Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Μπαμπέσικο σχέδιο των Τούρκων

 
Την σοκαριστική απειλή που εκτόξευσε και μόλις πριν λίγες ημέρες, επανέλαβε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκινά περιοδεία στα Βαλκάνια, με πρώτο σταθμό την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, και πριν αναχωρήσει, στο αεροδρόμιο της Αγκυρας, προέβη σε δηλώσεις μη παραλείποντας για μια ακόμη φορά να αναφερθεί στη χώρα μας και να εκτοξεύσει ακραίες απειλές.

«Η Ελλάδα θα αποφασίσει τι είδους σχέση θα έχει με την Τουρκία σκεπτόμενη καλύτερα. Πάντα λέω ότι μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

Ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τη στάση της χώρας του στα περιφερειακά ζητήματα ισορροπημένη κάτι που εκτιμάται από τα άλλα κράτη.

«Η κύρια ατζέντα της επίσκεψής μου θα είναι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πολιτικής κρίσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η οποία διαρκεί εδώ και ένα χρόνο. Θα τονίσω την υποστήριξή μου για την κυριαρχία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης», πρόσθεσε. «Η Σερβία είναι ένας σημαντικός εταίρος με τον οποίο συνεργαζόμαστε για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια. Μετά τις επαφές μας στη Σερβία, θα μεταβούμε στο Ζάγκρεμπ. Θα ανταλλάξω απόψεις με τους Κροάτες ομολόγους μας σχετικά με τις περιφερειακές εξελίξεις, ιδίως στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Ελπίζω ότι η βαλκανική μας περιοδεία θα είναι καθοριστική για το καλό».

Παραληρηματικές απειλές Ερντογάν και άλλων στελεχών της τουρκικής κυβέρνησης

Υπενθυμίζεται ότι τη σοκαριστική αυτή απειλή είχε διατυπώσει ο Ερντογάν και το Σάββατο, με την Ελλάδα να απαντά χθες στέλνοντας επιστολές σε ΟΗΕ και ΝΑΤΟ. Ηδη η Κομισιόν έχει απαντήσει στην Αγκυρα με μια σκληρή δήλωση για τις απαράδεκτες αυτές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου αλλά και τις εξίσου σοκαριστικές και παραληρηματικές δηλώσεις άλλων στελεχών της τουρκικής κυβέρνησης.

https://www.iefimerida.gr/kosmos/erntogan-mporei-na-erthoyme-ena-brady