Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Πανικός στην Πολωνία: Φοβούνται πυρηνική καταστροφή στη Ζαπορίζια, μοιράζουν δισκία ιωδίου στους πολίτες


 Πανικός στην Πολωνία: Φοβούνται πυρηνική καταστροφή στη Ζαπορίζια, μοιράζουν δισκία ιωδίου στους πολίτες

Ανησυχία επικρατεί στην Πολωνία για το ενδεχόμενο πυρηνικής καταστροφής στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας

Το Reuters αναφέρει ότι η Πολωνία έχει αρχίσει να διανέμει δισκία ιωδίου στις περιφερειακές πυροσβεστικές υπηρεσίες για να τα δώσουν στους ανθρώπους σε περίπτωση έκθεσης σε ραδιενέργεια, μετά από ανησυχίες για τις μάχες γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία.

Ζαπορίζια: Ο επικεφαλής του ΙΑΕΑ σκοπεύει να ταξιδέψει σε Ουκρανία και Ρωσία προκειμένου να πιέσει για συμφωνία

Ουκρανία: Η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια επιδεινώνεται, προειδοποιεί ο ΙΑΕΑ

Οι βομβαρδισμοί στην τοποθεσία της Ζαπορίζια – όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης - έχουν καταστρέψει κτίρια κοντά στους έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου και έχουν κόψει καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος, διακινδυνεύοντας μια πυρηνική καταστροφή που θα επηρεάσει τις γειτονικές χώρες. Η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για τους βομβαρδισμούς γύρω από το εργοστάσιο, το οποίο η Ρωσία έχει καταλάβει.


Προληπτικά μέτρα παίρνει η Πολωνία για το ενδεχόμενο πυρηνικής καταστροφής στη Ζαπορίζια

«Μετά από δημοσιεύματα των Μέσων Ενημέρωσης για μάχες κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, αποφασίσαμε εκ των προτέρων να πάρουμε προστατευτικά μέτρα για τη διανομή ιωδίου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Blazej Pobozy στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο «Radio Zet».

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες ότι πρόκειται για προληπτικές ενέργειες που προορίζονται να μας προστατεύσουν σε περίπτωση μιας κατάστασης που ελπίζω ότι δεν θα συμβεί»,