Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Τελεσίγραφο Κρεμλίνου: «Αέριο τέλος στην Ευρώπη μέχρι να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας»


 Τα ψέματα τελείωσαν για τους Ευρωπαίους ,την ηγεσία της οποίας περιέγραψε με πολύ σαφή τρόπο

 ο οικονομολόγος Κώστας Μελάς στη συνέντευξη του στο militaire.gr .

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 δεν θα επαναληφθούν πλήρως μέχρι η «συλλογική Δύση» άρει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, κατηγόρησε την Ε.Ε, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, ότι οι κυρώσεις τους φταίνε για την «αποτυχία της Ρωσίας» να παραδώσει φυσικό αέριο μέσω του βασικού αγωγού, ο οποίος παραδίδει αέριο στη Γερμανία από την Αγία Πετρούπολη μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.

«Τα προβλήματα με την άντληση φυσικού αερίου προέκυψαν λόγω των κυρώσεων που επέβαλαν οι δυτικές χώρες εναντίον της χώρας μας και πολλών εταιρειών», είπε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει αυτό το πρόβλημα άντλησης», πρόσθεσε.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να συνεχίσει πλήρως τις προμήθειες μέσω του Nord Stream 1 μέχρι η Δύση να άρει τις κυρώσεις. Κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι προκαλούν «αναταραχή» αρνούμενες στη Gazprom νομικές εγγυήσεις ότι οι τουρμπίνες που στάλθηκαν για επισκευή θα επιστραφούν.

https://www.militaire.gr/telesigrafo-kremlinoy-aerio-telos-stin-eyropi-mechri-na-arthoyn-oi-kyroseis-kata-tis-rosias/