Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Κρικόρ Τσακιτζιάν: Η Αρμενία δέχεται επίθεση από το Αζερμπαϊτζάν και τα ελληνικά ΜΜΕ σιωπούν επειδή κάνουν «δουλίτσες» με τον Αλίεφ



Σε ανάρτησή του στο Facebook υπό τον τίτλο «Η αθλιότητα του Τύπου στην Ελλάδα», ο γνωστός δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν κατακεραυνώνει την «αφωνία» των ελληνικών ΜΜΕ στην επίθεση που δέχεται η αδελφή και σύμμαχός μας Αρμενία από τους Αζερότουρκους και εξηγεί κάποιους λόγους για τη «σιγή».

Ο Κρικόρ Τσακιτζιάν γράφει:

«Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου, η Αρμενία δέχεται στο εσωτερικό των συνόρων της, μεγάλης κλίμακας επίθεση από το στρατό του Αζερμπαϊτζάν.

»Βομβαρδίζεται από συστοιχίες πυραύλων και μη επανδρωμένα Τουρκικά drones τύπου Bayraktar, σε πέντε κατοικημένες περιοχές του νότου της χώρας.

»Οι νεκροί μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, ανέρχονταν σε 49 άτομα, αμάχοι και στρατιώτες, σύμφωνα με επίσημη δήλωση του πρωθυπουργού της Αρμενίας κ. Νικόλ Πασινιάν.

»Τα Ελληνικά συστημικά μέσα ενημέρωσης προκλητικά σιωπούν και όσα αναφέρονται στο θέμα, απλά φιλοξενούν τις αθλιότητες του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ξεδιάντροπα δηλώνει πως η Αρμενία προκάλεσε ένταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και το Αζερμπαϊτζάν απλά απάντησε με εισβολή στην Αρμενία.

»Αυτή την αθλιότητα βρήκαν να δημοσιεύσουν το Protothema.gr και τα Parapolitika.gr, ενώ για το iefimerida.gr, star.gr, newsit.gr το θέμα του πολέμου που κήρυξε το Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία, απλά δεν υπάρχει.

»Βλέπετε, κανείς δεν ρισκάρει τις σχέσεις της χώρας και των αφεντικών τους, ιδιοκτητών των συγκεκριμένων μέσων με το δικτάτορα Αλίεφ, ειδικά αυτή την ώρα που έχουν πέσει όλοι στα τέσσερα, μη τυχόν και δεν μας τροφοδοτήσει ο Αλίεφ με το φυσικό αέριο που παράγει η χώρα του και κρυώσουμε το χειμώνα.

»Για να γνωρίζει ο κόσμος, οι περισσότεροι εκ των ιδιοκτητών των συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης κάνουν δουλειές με το δικτάτορα και μεταφέρουν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, το φυσικό αέριο.

»Αυτοί οι τύποι έχουν αναλάβει “εργολαβικά” την ενημέρωση του κόσμου.

»Αυτοί θα κληθούν να υπερασπιστούν την εθνική μας ακεραιότητα απέναντι στην επιθετική Τουρκία, η οποία είναι και ο υποκινητής και βασικός υποστηρικτής της γενικευμένης επίθεσης που δέχεται αυτή την ώρα η Αρμενία από τους Αζέρους», καταλήγει ο κ. Τσακιτζιάν.


https://www.tribune.gr/politics/news/article/829438/krikor-tsakitzian-i-armenia-dechetai-epithesi-apo-to-azermpaitzan-kai-ta-ellinika-mme-siopoyn-epeidi-kanoyn-doylitses-me-ton-alief.html